OPREZ AKO STE KORISNIK UNICREDIT BANKE Lažne SMS poruke ciljaju korisnike u BiH

Lažni sms

Korisnici UniCredit Banke u Bosni i Hercegovini našli su se na udaru prevaranata. U nedavnom valu, mnogi su primili SMS poruke koje ih navode na lažne web stranice, ciljajući krađu osjetljivih informacija.

Iz UniCredit Banke BiH dolazi hitno upozorenje:

"Želimo Vas informirati da je u toku zlonamjerna kampanja lažnih SMS poruka u kojima se prevaranti lažno predstavljaju kao UniCredit Bank.

Putem navedenih SMS poruka klijenti se obavještavaju da im je usluga mobilnog bankarstva (m-ba) zaključana, te da je moguće deblokirati klikom na poveznicu/link. Otvaranjem poveznice/linka i davanjem traženih podataka, kao što su podaci o kartici i aktivacijski kodovi, odajete svoje podatke koji mogu biti zloupotrebljeni, što može rezultirati i financijskom štetom.

Napominjemo da Banka nikada neće tražiti osjetljive informacije o kartici, lozinke i aktivacijske kodove za mobilno bankarstvo i slično putem sms-a ili bilo kojeg drugog nepouzdanog kanala.

Sigurnost i zaštita klijenata su važni za UniCredit banku.

Pozivamo sve klijente da putem besplatnog broja telefona 080 081 051 ili na mail [email protected] prijave sumnje u vjerodostojnost bilo koje poruke ili poziva" priopćeno je iz ove banke.

Banka nikada neće tražiti vaše povjerljive podatke putem SMS-a ili bilo kojeg drugog online kanala. Klijentima se savjetuje maksimalan oprez, ne otvaranje sumnjivih linkova od nepoznatih pošiljatelja i zaštita osobnih i financijskih informacija.

Ovaj incident u BiH podsjeća na stalnu potrebu za oprezom u sveprisutnom digitalnom okruženju. UniCredit Banka BiH apelira na svoje korisnike: "Ukoliko imate bilo kakve sumnje, bolje je provjeriti dva puta." Banka stoji na raspolaganju za sve upite i pruža podršku u zaštiti od digitalnih prijetnji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.