OPORBENI LIDERI UJEDINJENI Traži se ponovno brojanje glasova na svim razinama vlasti

Oporba
Avaz

U centrali SDP-a danas je održan sastanak na kojem se raspravljalo o implementaciji izbornih rezultata.

U 12 sati su se strankama Trojke pridružili i predstavnici ostalih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Sastanku su se pridružili Elzina Pirić i Mirsad Kukić iz PDA, lider NES-a Nermin Ogrešević, iz inicijative Za Nove generacije prisutan je Damir Marjanović, a pojavio se i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. 

Nakon sastanka, prisutnima se obratio lider SDP-a Nermin Nikšić. 

"Ovo su ljudi koji su pokazali u vremenu suradnje da ispoštuju ono što dogovore. Zahvalio bih se svima koji su podržali Bećirovića. Zahvaljujem se SBB-u, Stranci umirovljenika, BPS-a i PMP-a koji nisu bili tu", prenosi Avaz.

"Mišljenja smo da SIP ne treba određivati mandate u Domu naroda dok se ne pojasni odluka visokog predstavnika. Inzistiramo na ponovnom brojanju glasova za sve razine vlasti, jer je nevjerojatno da ima pola milijuna nevažećih glasova. Formiramo već sutra grupe koji će raditi na formiranju programske koalicije. SDA nije neizbježna", istaknuo je.

"Ključno za ove ljude koji su prisutni je da nećemo praviti vlast samo po broju ruku, nego planiramo kao i Trojka formirati programske principe. HDZ je neminovnost na razini FBiH i BiH", rekao je Nikšić.