OPĆINA NEUM Ostvarena predizborna obećanja, za novorođenčad 600-1000 maraka

Neum
hercegovina.info

Općine i gradovi u Bosni i Hercegovini imaju jednak problem - iseljavanje mladih obitelji. I premda je on davno identificiran, neke lokalne zajednice još uvijek ne poduzimaju nikakve korake za pomoć mladim obiteljima. Druge se pak pokušavaju zakotrljati u pravom smjeru. Tu je i Općina Neum.

Na drugoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Neum, održanoj 09. veljače 2021. godine, između ostalih, usvojena je Odluka o jednokratnoj novčanoj naknadi za svako novorođeno dijete u 2021. godini. Po ovoj Odluci, pravo na jednokratnu novčanu naknadu priznaje se za svako novorođeno dijete u 2021. godini ukoliko roditelji imaju prijavljeno prebivalište na području općine Neum, kažu iz Općine Neum na naš upit o socijalnim davanjima u toj općini.

"Iznos naknade do troje djece iznosi 600 konvertibilnih maraka, a za četvrto i svako sljedeće naknada iznosi 1000 konvertibilnih maraka. Također je bitno spomenuti da je Općina Neum ove godine u svome proračunu za 2021. znatno povećala i sredstva namijenjena za tzv. Studentske kredite/ stipendije. Do sada je općina u ovu svrhu izdvajala 70.000 konvertibilnih maraka, a ovom odlukom je to povećano na 95.000 konvertibilnih maraka.  Načelnik je u predizbornom programu svoje stranke spominjao upravo ove dvije stavke kao jedne od strategija kojom će se pokušati spriječiti odlazak mladih studenata i obitelji iz općine Neum", kažu iz iz te morske općine za hercegovina.info.

Novoizabrano načelnik Dragan Jurković u nedavnom razgovoru za naš portal kazao je da će prioritet njegova rada biti upravo mladi, obrazovanje, zdravstvo i turizam. Nakon Matuška - čeka ga puno posla. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.