OPASNOST NA PUTU MOSTAR - ČAPLJINA Rampa mjesecima podinuta dok vlakovi prolaze

OPASNOST NA PUTU MOSTAR - ČAPLJINA Rampa mjesecima podinuta dok vlakovi prolaze
Hercegovina.info

Od strane čitatelja našeg portala dolazi nam fotografija iz Žitomislića na kojoj se može vidjeti kako je za vrijeme prolaska vlaka preko pružnog prijelaza podignuta rampa. Također, može se primijetiti kako ni signalizacija na semaforu pred samim prijelazom uopće ne radi.

Kako svjedoče vozači, situacija s podignutom rampom traje veće dva mjeseca. U lipnju je ista privremeno bila popravljena, no nakon nekog vremena se ponovno pokvarila te su vozači svakodnevno u strahu i na oprezu.

Kažimo kako ovo nije jedino mjesto gdje se događaju problemi s podignutom rampom i ugašenom signalizacijom za vrijeme prolaska vlaka. Tako je prošle godine u rujnu u mjestu Bačevići zahvaljujući opreznosti i pribranosti vlakovođe teretnog vlaka Željeznica Federacije BiH, izbjegnuta je moguća tragedija.

Dodajmo kako su nezgode na našim željeznicama sve češće. Tako je nedavno na Željezničkoj stanici u Konjicu planula lokomotiva talgo vlaka koji prometuje na relaciji Čapljina - Sarajevo. Na mjestu događaja morali su intervenirati pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Konjic, a putnici su evakuirani.

Samo nekoliko dana prije toga na Bradini je zbog pokidanih žica stao vlak koji je iz Sarajevo krenuo za Čapljinu. Putnici su u vlaku čekali 45 minuta dok po njih nisu stigli autobusi koji su ih prevezli do Konjica.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.