Opasan je taj Emir od Rudog- da mu je vlast srušio bi BiH dok kažeš DF

Emir Suljagić, supruga, tuča, obiteljsko nasilje, Emir Suljagić, sms, zlostavljanje, tuča, Bakir Hadžiomerović, Enes Suljkanović, Emir Suljagić, df bih, branitelji, Emir Suljagić, Koordinacija braniteljskih udruga
S karekteristikama koje pokazuje i backgraundom galamžije, kavgadžije i obiteljskog nasilnika i fiks idejama kojima zasipa javnost kladim se da bi dečko iz Rudog razvalio Bosnu i Hercegovinu za pola godine, da je ne daj Bože osvojio na izborima glasova koliko SDA. I ne bi mu Dodik u tome trebao pomagati.

Umislio je nekadašnji opsjenjar lika i djela Zlatka Lagumdžije da je jučer i prekjučer u Sarajevu u Predsjedništvu održana ustavotvorna skupština BiH, a ne sastanak tri stranke iz Federacije, čiji su predsjednici potpisali pro-forma papir za formiranje vlasti u F BiH. I da je na tom mini Avnoju jednoglasno izglasan novi Ustav u kojem su „Ostali" postali četvrti konstitutivni narod u BiH, uz Bošnjake, Hrvate i Srbe.

Te Ostale on naziva Bosancima i Hercegovcima, zanemarujući kako među, otprilike, četiri posto Ostalih ima i Roma i Židova, i pripadnika brojnih drugih manjina, a da su Bošnjaci nakon višemjesečne kampanje odgovaranja da se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci, u 99 posto slučajeva, što će uskoro pokazati rezultati popisa stanovništva , odbacili bosanstvo i hercegovstvo kao nacionalnu odrednicu.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Suljagić, kao i njegov nominalno starančki šef Komšić prometnuše se u zastupnike tih jedan posto građana, kako bi im izborili isti institucionalni status kakav ima 96 posto Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Iako su, među, onih 15-tak posto birača, koliko je za njih glasalo u F BiH, ogromna većina Bošnjaci oni su riješili ne zastupati većinu svojih birača, već tih jedan posto Ostalih, tako što će, pazite sad, preuzeti pozicije Srba u izvršnoj vlasti Federacije, iako većina, malobrojnih, Srba u F BiH za njih nije glasala.

I nije ovo čemu sad svjedočimo prva Suljagićeva i Komšićeva prevara. Suljagić je prevario Bošnjake i u kampanji za predsjedničke izbore kandidirajući se za bošnjačkog člana Predsjedništva, jer da je izabran, po onom što sada govori ne bi zastupao interese Bošnjaka, već onih jedan posto Bosanaca i Hercegovaca.

Slavodobitno objavljujući kako se njegov DF izborio da Ostali, reducirajući Ostale na Bosance i Hercegovce, budu četvrti konstitutivni narod u BiH, Enmir od Rudog, istvovremeno obznanjuje kako DF-ovci ne priznaju izborne volje postojeća tri konstitutivna naroda i uvjerava javnost da su to supotpisali i Čović i Izetbegović.

On i Komšić sada ultimativno zahtijevaju da formiranje vlasti krene odozgo- prvo Vijeće ministara, pa federalna i kantonalne vlade. Da se izabere državna izvršna vlast i prije nego se konstitura Dom naroda Parlamenta BiH.

Možda planira čim se formira većina u Zastupničkom domu predložiti zakon kojim bi bili poništeni kostitutivni narodi Bošnjaci, Hrvati i Srbi i svi građani ove zemlje proglašeni Bosancima i Hercegovcima.

Zamislite da je Suljagić početkom 90-tih bio na mjestu Miloševića da je imao JNA pod svojim zapovijedništvom, što bi bilo s onima koji bi se odbili nacionalno izjasniti kako se on izjašnjava.

Sreća pa su ovo neka druga vremena u kojem Suljagić od svih svojih ambicija možda može ostvariti samo jednu- da u relativno kratkom vremenu umjesto Bosnu i Hercegovinu sruši Komšića, zasjedne na njegovo mjesto i potom sahrani Demokratsku frontu i povjerenje koje je toj stranci dao zavidan broj, birača, koji se, uvjeren sam već sada kaju što učiniše.