Opao broj zaraženih koronavirusom u ŽZH

Covid 19
Ilustracija

Na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u posljednjih 24 sata na prisustvo koronavirusa testirano je 78 osoba, od čega su dvije retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je devet novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega tri (jedna muška i dvije ženske), Posušja tri (dvije muške i jedna ženska), Ljubuškog jedna ženska, te Gruda dvije muške osobe.

Od posljedica koronavirusa preminuo je muškarac iz Ljubuškog 1931. godište. Od prisustva koronavirusa oporavilo se devet osoba, iz Širokog Brijega dvije, Ljubuškog dvije, Gruda pet.

U samoizolaciji nalazi se 519 osoba, dok je 70 osoba izašlo iz samoizolacije. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 334 osobe: s područja općine Široki Brijeg – 135, s područja općine Ljubuški – 62, s područja općine Grude – 66, te s područja općine Posušje – 71 osoba, navedeno je u informaciji iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.