Oliver Knezović se predao jer je zbog ubojstva uhićen policajac

Od dana ubojstva skrivao se uz granicu i po raznim barakama, a na predaju se odlučio kad je uvidio da je za ubojstvo u BiH uhićen policajac, ali i jer smatra da mu tamo ne bi pravedno sudili.

Suđenje u Hrvatskoj

Puljić se, tako, nakon temeljite pripreme, s odvjetnikom Milenkom Umičevićem došao prijaviti u sjedište krim-policije u Heinzelovoj ulici.

- Mogu potvrditi da se osumnjičeni sa svojim odvjetnikom došao predati. Sad je na kriminalističkoj policiji da s njim obavi informativni razgovor. Treba se utvrditi i njegov status kako bi se vidjelo što dalje – potvrdio nam je uhićenje Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije, a s obzirom da Knezović ima hrvatsko državljanstvo, postoji mogućnost da izbjegne izručenje i da mu se za sporno (ne)djelo sudi u Hrvatskoj.

Inače, odvjetnica suodgovornog policajca u ubojstvu Dragama Vujovića Nada Dalipagić bosanskim je medijima odbila komentirati je li baš Vujević policajac kojem Knezović na objavljenim fotografijama predaje pištolj.

Podsjetimo da se na jednoj od snimki sukoba vidi Puljić na ulici pored stadiona Pecara, a u velikom krugu na slici je Knezović. Potom, na drugoj fotografiji Knezović podiže ruku s pištoljem i cijev uperuje prema grupi navijača FK Sarajevo. Na posljednjoj snimci, pak, Knezović vraća pištolj policajcu dok sukob navijača policije i FK Sarajevo traje u neposrednoj njihovoj blizini.

Podsjetimo, Knezović se nedugo nakon incidenta sam predao policiji, no nakon toga je uspio pobjeći vlastima pa je za njim raspisana tjeralica.hajdi karakaš jakubin

 

Knezović: Nisam kriv, pucao sam u zrak

- Nakon što smo svi uzeli pištolj od jednog policajca on je na kraju završio kod mene... Policajac zna moje ime jer sam mu ga ja vratio i rekao mu kako se zovem te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj... Ispalio sam pet hitaca, ali u zrak. Izražavam sućut Vedranovoj obitelji. Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi netko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo – rekao je za Novu TV Knezović.

- Tijekom bijega skrivao sam se u nekim napuštenim kolibama... Predao sam se u ovoj državi jer sam smatrao da ću ovdje dobiti poštenije suđenje... Predao sam se i u BiH... Međutim, tamo su svi tražili neki moj linč. Policija mi nije pomagala u bijegu. To je laž. Dobio sam neku nadljudsku snagu. Bježao sam, a oni su trčali za mnom – objasnio je osumnjičeni za ubojstvo navijača Sarajeva.

SLOBODNA DALMACIJA