FOTO  OGRANIČITE KRETANJE Mostar i Trebinje u petak u crvenom

OGRANIČITE KRETANJE Mostar i Trebinje u petak u crvenom
Hercegovina.info

Crveni meteoalarm u petak će biti upaljen za područja Foče, Višegrada, Trebinja i Mostara zbog ekstremno visoke temperature zraka koja će biti i do 41 stupanj Celzija.

Temperatura zraka na području Trebinja i Mostara tijekom dana će se kretati između 38 i 41 stupanj Celzija, objavljeno je na stranici Meteoalarma.

Uz rijeku Drinu, na širem području Foče i Višegrada, predviđa se topla noć, a preko dana veoma vruće uz temperaturu od 38 do 40. Manje vruće bit će na planina, ali se i tamo očekuju oko 32 stupnja, prenosi Srna.

Za ostala područja Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) sutra je upaljeno narančasto upozorenje. Topla noć očekuje područje uz rijeke Unu, Sanu, Savu, preko Posavine do Semberije, kao i područje Banja Luke, a vruće će biti i preko dana sa temperaturom od 35 do 38 stupnjeva Celzija, lokalno i više.

Na području Bihaća i Tuzle temperatura zraka bit će između 35 i 37, Sarajeva između 36 i 38, a na području Livna do 35 stupnjeva.

Crveni meteoalarm podrazumijeva vrlo opasno vrijeme i naročito opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzročiti veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po sigurnost ljudi i životinja.

Narančasti meteoalarm ukazuje na opasno vrijeme jer su prognozirane neuobičajene vremenske prilike.