OGLASIO SE SNSD "Napravljen je značajan napredak po pitanju izbornog zakona"

Sastanak koalicije SNSD HDZ Trojka
RTRS

Iz SNSD-a su se oglasili o sastanku predstavnika koalicije s državne razine, na kojem se raspravljalo o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Sastanak je održan u Laktašima, a domaćin je bio SNSD. Na sastanku su sudjelovali predsjednici političkih stranaka koje sudjeluju u vlasti na razini Bosne i Hercegovine.

“Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na europskom putu BiH. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tijekom veljače. Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore s ciljem postizanja dogovora u navedenom roku”, jedino je što je navedeno u šturom SNSD-ovom priopćenju, prenosi N1.

Podsjetimo, izmjene izbornog zakona koje se odnose na integritet izbornog procesa u BiH aktualizirao je 19. PROSINCA visoki predstavnik u BiH, Christian Schdmidt, priopćivši da će nametnuti izmjene ukoliko politički lideri o njima ne postignu dogovor. Upravo je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, taj koji se ovakvoj intervenciji oštro suprotstavlja. U jednom od posljednjih istupa naveo je kako bi intervencija značila kraj europskog puta BiH.

Ipak, nakon današnjeg sastanka ponovo se oglasio Dodik napisavši kako ‘kad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju’.

“Današnji sastanak je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tIjekom veljače”, dodao je na X profilu.