OGLASIO SE HTEC "Nismo otpustili 500 radnika. Situacija je izazovna, ali radimo na razvoju novih poslovnih prilika"

HTEC

Nakon objave teksta da će HTEC Group u sklopu čije grupacije posluje i IT tvrtka 'Mistral' otpustiti oko 500 radnika, isti su se oglasili priopćenjem te navode da unatoč lošoj situaciji na tržištu uspjevaju uspješno poslovati u pojedinim zemljama.

“Situacija na globalnom IT tržištu je izuzetno izazovna, što pokazuje veliki broj otkaza u vodećim svetskim tehnološkim tvrtkama. Nažalost, efekti krize prelili su se i na regionalno tržište. Tvrtka HTEC Group uvela je još početkom godine niz mjerau pravcu racionalizacije troškova i jačanja timova koji rade na razvoju novih poslovnih prilika, u cilju očuvanja zdravog biznisa i daljeg rasta.  

Kao neophodan odgovor na nepovoljne makroekonomske prilike, a s ciljem postizanja veće agilnosti s jedne strane, a s druge strane fokusa na ključne oblasti rasta koje vidimo u narednom razdoblju, reorganizirali smo poslovne jedinice i optimizirali broj inženjera koji izvjesno vrijeme nisu bili angažirani na projektima i čije znanje i vještine, nažalost, nisu odgovarajući za oblasti rasta koje očekujemo u narednom razdoblju. Pored reorganizacije funkcionalnih jedinica, preusmeravanja ljudi i prekvalifikacija, nažalost, ovim procesom reorganizacije i optimizacije obuhvaćeno je oko 200 zaposlenih s kojima smo se morali razići, što čini oko sedam postonaše organizacije. Žao nam je što ove kolege nisu više dio našeg tima i činimo sve što je u našim mogućnostima da ih podržimo u daljem profesionalnom putu. 

Paralelno s ovim aktivnostima, nastavljamo proces zapošljavanja u ključnim oblastima rasta. Poslovanje tvrtke je stabilno, u prvom kvartalu zabilježili smo rast prihoda od 30%. Iako je ovo solidan rezultat, ispod je očekivanog nivoa i ambicija tvrtke. Pored organskog rasta, i dalje aktivno istražujemo prilike za dalje strateške akvizicije koje bi tvrtki i njenim zaposlenim donele nove prilike, kako u regiji Jugoistočne Europe, tako i na ostalim lokacijama gdje tvrtka posluje, a najprije u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji", navela je Katarina Urošević, direktorica komunikacija u navedenoj grupaciji.