OGLASILA SE POLICIJA Pripadnici Kavačkog klana imali lažne identitete u BiH

Policija Sarajevo
Ilustracija/Klix

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije oglasilo se nakon uhićenja dvojice pripadnika Kavačkog klana koje se odigralo u nedjelju, 17. rujna.

Kako je ranije priopćeno i za Klix.ba potvrđeno, u nedjelju navečer su policajci MUP-a ŽS uhitili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana tjeralica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Riječ je o Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću.

Iz MUP-a ŽS danas je priopćeno da su uhapšeni zbog postajanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "krivotvorenje isprava".

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS, u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili su slobode dva muškarca Dušana Jovanovića i Darka Dulovića državljani Srbije", priopćeno je iz MUP-a KS.

"U trenutku uhićenja, ovi muškarci su imali osobne dokumente Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'krivotvorenje isprave'", dodaju iz MUP-a ŽS.

Uhićene osobe su predane u nadležnost Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

Uprava policije MUP-a ŽS nastavlja, u suradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentiranju kriminalnih radnji ovih osoba.

Također, iz Tužiteljstva Sarajevske županije priopćili su da su dvojica osumnjičenih za kazneno djelo "krivotvorenje isprava", predani u nadležnost Županijskog tužiteljstva ŽS.

Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužitelj odlučit će o daljim mjerama.