ODVJETNIK IFET FERAGET Zadovoljan sam iako je moglo bolje, podnio sam nove kaznene prijave

Ifet Feraget

Nakon što je Apelacijsko vijeće Suda BiH izreklo presudu kojom su Alisa Mutap i Hasan Dupovac proglašeni krivim, prisutnima se ispred sudnice obratio Ifet Feraget, pravni zastupnik obitelji Memić.

Feraget je kazao da je očekivao ovakvu presudu iako ishod nije unaprijed znao.

"Ja sam očekivao da će se ovo dogoditi, najavio sam osuđujuću presudu, nisam znao ishod i zadovoljan sam iako je moglo biti bolje. Pravda je spora ali dostižna i rijetko zasluženoj kazni umakne krivac, a danas smo dobili dva", kazao je Feraget.

Dodao je da je će ovakva presuda biti vjetar u leđa daljnjoj istrazi i rješavanju slučaja Mutap, prenosi klix.

"Zadovoljan sam zato što je ovo vjetar u leđa istrazi, zadovoljan sam je su ovo činjenice, jer potvrđuju da smo govorili istinu, a sve ovo moralo je znati i Županijsko tužiteljstvo.

Županijsko tužiteljstvo je vodilo istragu namjerno da se događaj prikaze kao prometna nesreća. Fingirali su amneziju što je bio način da se cijela priča navede na krivi trag", kazao je Feraget.

Feraget je kazao da je podnio nove kaznene prijave i dodao da je Bosna i Hercegovina jača nakon ove današnje presude.

"Podnio sam kaznenu prijavu protiv 45 osoba, uključujući sutkinju Burzić, osam tužitelja, uključujući federalnog. Ovom presudom je BiH jača, ovo je poruka da svaki oštećeni mora biti uporan", poručio je Feraget.

Kada je riječ o tome što se očekuje u nastavku istrage Feraget ističe kako da vjeruje kako će biti rezultata.

"Očekujemo da će istraga polučiti rezultate, čuli smo neke informacije iz hitne koje ne smijemo iznositi. Hvala tužiteljima Hasanspahiću, Čampari, pozivam Kajganića da stavi u fokus na ova dva slučaja kao i slučaj Dragičević. Bez toga ne može naprijed", istakao je Feraget.

Feraget je komentirao mogućnost koju ima obrana, odnosno pravo da se žale nakon drugostupanjske presude.

"BiH ima visok stupanj ljudskih prava, europska konvencija o ljudskim pravima ne predviđa pravo žalbe u ovakvim slučajevima, a u BiH je 2003, dozvoljeno pravo žalbe ako vas u prvom oslobode u drugom osude. To pravo će iskoristi optuženi ali i tužiteljstvo u visini kazne", kazao je Feraget.

Na kraju je komentirao nedolazak odvjetnika i osuđenih riječima da se "zaista nada da nisu znali kakva će presuda biti".