VIDEO  Odvjetnik Ajanović: "Niti jedno cjepivo u BiH nije registrirano, covid-potvrde su kazneno djelo"

Bakir Izetbegović
Face TV

U programu Face TV kod Senada Hadžifejzovića večeras je gostovao odvjetnik Mirnes Ajanović. On je naime podnio brojne kaznene prijave. Prijavio je kaže Milorada Dodika i Edina Fortu, a tužbu će tek podnijeti protiv Bakira Izetbegovića, za kojeg smatra da je odgovoran za covid-potvrde koje se u Federaciji uvode 20. prosinca.

On je također podnio zahtjev za pristup informacijama nadležnim institucijama u BiH od kojih se zahtjevaju odgovori na pitanja o procesu cijepljenja iz razloga uvođenja pune transparentnosti u borbi protiv pandemije, naročito nakon nedavnih najava službenika o praktičnom primoravanju građana na cijepljenje. Odgovor je dobio od Vijeća ministara i Agencije za lijekove.

Potvrđeno mu je kako niti jedno cjepivo u BiH nije registrirano.

"Od 20. prosinca nema na posao ako nemate covid potvrdu. Iza toga stoji Bakir Izetbegović i SDA. To je kazneno djelo. Napadamo Fadila za sve, a on je samo marioneta i provodi naređenja Bakira Izetbegovića. U kafiću u Tuzli nećete biti opasni do 19 sati, a od 19 ste opasni ako nemate potvrdu i izbacit će vas. Niti jedno cjepivo protiv Covid 19 nema važeću dozvolu za stavljanje u promet u BiH, odnosno niti jedno nije registrirano. U procesu registracije je samo rusko cjepivo Sputnik V. Cjepiva jesu registrirana u svijetu, ali nisu u BiH", kazao je on.

Pitanje je jesu li se cjepiva ispravno i koristila. Dobio je uputstva od proizvođača.

"U službenom uputstvu Pfizera piše da se nježno okrene bočica 10 puta, da se bočica ne trese i ako se protrese da se baci. Što ako okrene sedam puta, jesu li ljudi gledali da li se trese i da li bacaju ako se protrese?! U uputstvu za Astra Zenecu piše da se ne trese bočica, ali nisu rekli koliko puta da se okrene. Za Sinopharm i Sinovac piše da se cjepivo snažno protrese prije upotrebe", rekao je Ajanović.

Ajanović je dodao i kako se cjepivo jedino smije primiti pod nadzorom liječnika koji moraju imati uvid u karton pacijenta te da ga svi ne smiju primiti. 

Podnio je i kaznenu prijavu protiv ministra Vranića koji je kazao kako neće imati suosjećanja za sve one koji se ne žele cijepiti. 

Njegov video na društvenim mrežama u kojim je već govorio o navedenom podijeljen je preko 14.000 puta.

Cijeli intervju odvjetnika Mirnesa Ajanovića na FACE TV pogledajte u nastavku.

Sadržaj se učitava...