Odobreno oko 460 tisuća KM za dodatni nadzor državne granice

Vijeće ministra BiH, bijeli kruh, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministra BiH, Vijeće ministara, trošarina na naftu, trošarine, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH

... 460 tisuća konvertibilnih maraka iz tekuće budžetske rezerve Graničnoj policiji BiH, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za izmirenje putnih, te troškova smještaja i ishrane policajaca dodatno uključenih u pojačani nadzor državne granice radi suzbijanja ilegalnih migracija.

Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo financija i trezora BiH provest će ove tri odluke.

BiH i SAD jačaju suradnju u borbi protiv korupcije

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve između Sjedinjenih Američkih Država putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Bosne i Hercegovine putem Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine za razvojni cilj borba protiv korupcije.

Riječ je o grantu vrijednom osam milijuna američkih dolara, koji će USAID usmjeriti za unaprjeđivanje kapaciteta Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine radi provođenja transparentnijih procedura javnih nabavki.

Sredstva će biti usmjerena i na jačanje ključnih procesa za sprječavanje korupcije u institucijama te na povećanje nadzora i provođenje antikorupcijskih aktivnosti u BiH. Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i trezora.