ODLUKA SINDIKATA OBRAZOVANJA Kreće generalni štrajk u školama u HNŽ

štrajk, HNŽ, jednosatni štrajk upozorenja, štrajk prosvjetara, štrajk, jednosatni štrajk upozorenja, štrajk prosvjetara, štrajk, srednje škole, srednjoškolci, ŽZH, generalni štrajk, Sindikat uposlenih u školama ŽZH, opći štrajk, štrajk u
Ariva

Nakon dva štrajka upozorenja i dva prosvjeda te višemjesečnih pregovora i zahtjeva sindikata za povećanjem plaće od 15 posto, uslijedila je ponuda Vlade o povećanju za 2,5 posto.

Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade sproveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se generalni štrajk.

Tim povodom u prostorijama Unije neovisnih sindikata će čelnici sindikata osnovnih i srednjih škola održati tiskovnu konferenciju 22.4.2024. s početkom u 11 sati, najavili su iz Kordinacije sindikata osnovnih i srednjih škola u HNŽ.

Vlada Hercegovačko-neretvanske žuapnije 9. travnja je priopćila kako zbog manjeg prilijeva sredstava u županijski proračun nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza.

Podsjetimo, iz Unije sindikata proračunskih korisnika ranije su tražili: povećanje plaća od 15 posto, isplatu jednokratne pomoći, mogućnost napredovanja u struci, isplate pravomoćnih sudskih presuda, sistematske preglede, raspisivanje natječaja na neodređeno, donošenje novih Pedagoških standarda uz suglasnost sindikata te donošenje novih Zakona i Pravilnika.