ODLAZEĆA VLADA HNŽ Zapošljava nove ljude i dijeli novce za sport i kulturu

Vlada HNŽ,javni natječaj,uhljebi

Dok čekamo uspostavu nove Vlade HNŽ, odlazeća garnitura pred kraj svog (pre)dugog tehničkog mandata dijeli novce i raspisuje javne natječaje za angažman na različitim dobro plaćenim proračunskim pozicijama. 

Tako je nedavno raspisan natječaj za poziciju šefa Ureda za odnose s javnošću predsjednika Vlade HNŽ. S obzirom na to da trenutni predsjednik Nevenko Herceg odlazi, svome nasljedniku ili nasljednici ostavlja osobu koja bude odabrana na ovom natječaju "u amanet". Riječ je o administrativnoj funkciji i ugovoru na neodređeno pa je za očekivati da će odabrani kandidat ili kandidatkinja zasjesti na tu poziciju na jedan duži vremenski period a novi premijer ili premijerka ga neće moći zamijeniti.

Vlada HNŽ,javni natječaj,uhljebi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kojim upravlja Donko Jović traži stručne suradnike na četiri pozicije: 1. Stručni suradnik za projekte Europske unije – Kabinet ministarstva – Odjel ekonomsko-financijskih poslova 2. Viši stručni suradnik za odnose s javnošću – Kabinet ministarstva – Odjel pravnih, kadrovskih i općih poslova 3. Stručni suradnik za prehrambeno-prerađivačku proizvodnju – Sektor poljoprivrede – Odjel za voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo 4. Stručni suradnik za poljoprivredno zemljište – Zavod za zemljište – Odjel za poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu.

Vlada HNŽ,javni natječaj,uhljebi

Ministarstvo građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije kojim ravna Suad Hasandedić raspisalo je natječaj za stručnog savjetnika za izradu provedbenih planova

Vlada HNŽ,javni natječaj,uhljebi

Promjene se mogu očekivati i u Veterinarskom zavodu HNŽ. Ovaj zavod u potrazi je za članovima Upravnog odbora ali je raspisao i natječaj za radno mjesto voditelj kvalitete.

S obzirom da se zapošljavanja vrše na nekoliko razina, odnosno dio pozicija popunjava sama Vlada HNŽ, dio pojedinačna ministarstva, a dio različiti uredi, zavodi, instituti i agencije, skoro je nemoguće doći do točne brojke zaposlenih na proračun županije u posljednjih 6 mjeseci. Naš izvor tvrdi kako je riječ o desecima stranačkih "uhljeba" koje treba zbrinuti prije odlaska ove i dolaska nove vlasti.

Novca u proračunu se našlo na odlasku i za sport i kulturu. Tako je na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na 202. sjednici, održanoj 26. svibnja 2023., donijela odluke o odabiru korisnika po stavkama ''Ostali izdaci za kulturu'' i ''Ostali izdaci za sport + uspješnim pojedincima''.

Odabrani su gotovo svi kandidati koji su ispunili tražene formalno-tehničke uvjete javnih poziva. Tim je odlukama izdvojeno ukupno 520.000 KM proračunskih sredstava za direktnu podršku djelovanju i projektima kulturnih i sportskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca, s prostora cijele Županije, i to 280.000 KM za sport i 240.000 KM za kulturu a listu dobitnika možete pogledati OVDJE

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.