Odgovor tvrtke Globtur ALU-Široki Brijeg

autobus, učenici, Imotski, globtur, studenti, otvoreno pismo, globtur, odgovor, odlazak na rad u inozemstvo, odlazak mladih, odlazak u zemlje EU-a, globtur, Globtour Međugorje, globtur, Globtour Međugorje, student, globtur

Zahvaljujemo se na Vašem dopisu i ukazivanju na pojavu arogancije, kao i manira neprofesionalnosti i neljubaznosti kod naših posada. O tome stalno nastojimo voditi računa, no, nažalost, zbog velikog broja vozača, ne stignemo sve ispratiti, a i prečesto se, možda, oslanjamo na činjenicu da bi vozači minimum korektnog ponašanja morali donijeti i iz svojih domova i općeg okruženja u kojemu su odrastali i živjeli.

Ipak, za uredovanje po konkretnoj šteti pričinjenoj studentici koja je ostala u Posušju radi neorganiziranosti naših vozača, trebamo njen dopis sa točnim navodima detalja, kopijom karte, kako bismo analitikom tahografskih listića i putnih naloga, točno utvrdili o kojoj se posadi radi. Također, putem naših GPS uređaja točno ćemo moći utvrditi da li je i koliko točno postojala razlika u vremenu prolaska naših posada kroz Posušje konkretnog dana, te da li se radi o eventualnoj nekoordiniranosti naših posada u Posušju u ranim jutarnjim satima spornog dana.
Pokaže li se sve to točnim, osim isprike, ponuditi ćemo i konkretnu materijalnu zadovoljštinu oštećenoj putnici.

Što se, pak, tiče cijena i načina prometovanja linije za Slavoniju, točno je da ona ne sadrži stajalište Široki Brijeg. Stoga, ubuduće, od Nove Godine (2012.), a zasnovano na Vašoj pritužbi, putnici iz Širokog Brijega neće više moći koristiti prijevoz iz Širokog Brijega do Posušja i natrag, jer za taj dio trase mi ne posjedujemo registraciju i samo smo htjeli pomoći i izići ususret takvim putnicima, uključujući i članove Vašega zbora. Tako da će od 01. 01. 2012. eventualni putnici za Široki Brijeg moći ući i izići u naš bus za Slavoniju samo u Posušju, za koji posjedujemo urednu registraciju.
Što se cijene karata i stanja popusta tiče, stvari stoje ovako:
- tvrtka nije obvezna odobravati nikakve popuste
- kreiranje cijena prijevoza je slobodno na tržištu. Ipak, informacije radi, cijena karte iz Imotskog za Osijek u jednom pravcu je 320 HRK (oko 85,- BAM), a povratne 512,- HRK (oko 136,- BAM). Cijena karte za Zagreb iz Širokog Brijega je akcijska (30,- BAM u jednom pravcu i 50,- BAM povratna) i to samo iz razloga što je na tome pravcu daleko više putnika, ali i prijevoznika, uz bitnu napomenu da samo Globtour Međugorje iz BiH (sa svojim hrvatskim partnerima Panoramabus, Zagreb i Autobusni promet, Varaždin) ima registrirano stajalište, dakle, državnu dozvolu za prijevoz putnika između Širokog Brijega i Zagreba i to dva puta dnevno (13:40 i 21:30, iz Zagreba 09:00 i 22:30). Svi drugi koji opslužuju Široki Brijeg (i Posušje) za Zagreb (kao Autoherc, na primjer) - čine to protuzakonito.

Temeljem Vašeg vrlo uvredljivog i lažnog navoda da je netko nama iz Vašeg zbora / akademije radio logotip i da nismo obavili plaćanje, te, s obzirom na činjenicu da ste takvu neistinu još objavili i na nekoliko internetskih portala, protiv potpisnika takvih gnjusnih laži (gosp. Drage Stojakovića), naš odvjetnički ured će tijekom slijedećih nekoliko dana podnijeti tužbu, sa zahtjevom za nadoknadu pričinjene štete. Odgovorno tvrdim, kao prvi čovjek tvrtke, da nikada nisam naručio izradu logotipa, niti u knjigovodstvu imamo bilo kakav račun koji nije u tome smislu plaćen. Inače, naša tvrtka je svima dobro poznata, osim kao tvrtka koja je ove bosansko-hercegovačke prostore povezala autobusnim linijama sa gotovo svim interesantnim odredištima u okolnim državama, ali i u dobrom dijelu ostatka Europe,poznata je i kao tvrtka koja sve svoje račune plaća, te se u ovih skoro 23 godine postojanja nije dogodio da se protiv tvrtke Globtour vodi bilo kakav sudski proces, radi neplaćanja bilo kakve, osnovane financijske obveze.
Isto tako, kako bismo namirili barem dio štete, karte na liniji za Slavoniju, poskupjeti će i biti će izravnate sa onima iz Imotskog sa primjenom novog cjenika od 01. 01. 2012.

S poštovanjem.

D i r e k t o r:

Rajko Zelenika

Dostavljeno:
1. Odvjetnički ured Iličić - Šajin, Čitluk, BiH (sa prilozima sa internetskih portala).

Kraj citata.

Za Globtour Međugorje,
Ivan Nakić,
Podružnica Ljubuški