Od Konjica do Čapljine oduzete cigarete i duhan

Zaplijenjene cigarete
UNO BiH

U mjestu Borci, općina Konjic, privremeno je oduzeto 6.740 paklica cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za neizravno oporezivanje (UNO). Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UNO u Mostaru u suradnji sa policijskim službenicima Konjic.

Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 37.070 KM.

Na području Trebinja, Bileće, Čapljine i Ljubuškog službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja privrmeno su oduzeli 565 paklica cigareta i 19,5 kg rezanog duhana. Predmetna akcizna roba ukupne tržišne vrijednosti 6.325 KM, pronađena je na više lokacija i nije bila obilježena akciznim markicama UNO.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navodi se u priopćenju UNO BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.