Od danas i sutra nove cijene goriva na crpkama u Federaciji BiH

Gorivo, poskupljenje, Gorivo, benzin, benzinska pumpa, Gorivo, cijene nafte , cijene, nafta, benzin, benzinska postaja, poskupljenje goriva, Gorivo, Stop rast cijena goriva, potrošnja goriva, Gorivo, loše gorivo, Gorivo, cijene, BIH, Gorivo, Gorivo, Gorivo, cijene goriva, automobil, Gorivo, BIH, Gorivo, dizel, benzinska postaja, benzin, inflacija, Gorivo, benzin, Bosna i Hercegovina, akcize
Arhiva
Potvrđeno je to jutros za Radiosarajevo.ba u Sektoru za cijene i analizu tržišta.

"Zahtjevi se odnose na sniženje cijena dizela i benzina za pet do deset feninga. Cijene će biti od 2,26 do 2,41 KM, u ovisnosti od crpki u Federaciji BiH. Smatramo da će i dalje dizel biti malo skuplji u odnosu na benzin", dodano je za Radiosarajevo.ba iz Federalnog ministarstva trgovine.

Saznajemo da su vlasnici crpki još krajem prošlog tjedna  uputiti obrazac ovom ministarstvu, što znači da snižavanje cijena se može očekivati već danas.

U prosjeku litar dizela u Federaciji BiH košta oko 2,46 KM, mada se već tijekom dana ili eventualno sutra na nekim crpkama očekuje niža cijena.

Generalno, kako kažu u Ministarstvu trgovine, cijene bi trebale biti niže za oko pet feninga nego na kraju prošlog tjedna.

"Ovo je samo nastavak smanjenja cijena goriva u FBiH koje je krenulo 8. studenog. Od tada, ovo je drugo pojeftinjenje cijene goriva", dodali su iz Federalnog ministarstva trgovine.