Od covid-19 preminuo drugi pripadnik Oružanih snaga BiH

Test covid-19
Ilustracija

U bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu, u nedjelju 5. srpnja 2020. godine, od virusa Covid-19 preminuo je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Z.Č.

Preminuli je bio pripadnik Operativnog zapovjedništva OS BiH - Brigada Zračnih snaga u vojarni 'Rajlovac'. Ovo je drugi pripadnik OS BiH koji je preminuo kao posljedica zaraze virusom Covid-19.

Do danas, 6. srpnja 2020. godine, u Oružanim snagama BiH je od početka pandemije ukupno bile zaražene 33 osobe, od kojih su dvije osobe preminule, 11 osoba se oporavilo, a 20 osoba se vode kao zaraženi.

Ministarstvo obrane BiH, na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika OS BiH.

U skladu sa situacijom u cijeloj zemlji, regiji i šire, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH poduzimaju mjere za zaštitu od pandemije Covid-19, a trenutno su angažirani resursi za pomoć civilnim strukturama na ublažavanju posljedica od Covid-19 na 11 lokacija, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje ministarstva obrane BiH.