Očekuje se ponovni rast Save tijekom noći

sava, posavski obzor, Brčko, posavski obzor, poplava, sava
Ovu informaciju Civilna zaštita je, kako je priopćeno, dobila od Službe za hidrološka osmatranja i mjerenja Hidrometeorološkog zavoda RS-a, a o tome su odmah obaviještene sve općine koje se nalaze uz Savu.

Prema posljednjim informacijama, na području općine Bijeljina otvoren je za promet magistralni put Bijeljina - Pavlovića most.

Na mjestima s kojih se voda povukla ostale su velike količine blata, smeća i drugog otpada, a pod kontrolom veterinarske službe i komunalne policije vrši se organizirano zatrpavanje uginule stoke, na lokaciji određenoj i pripremljenoj za tu namjenu.

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice će u narednom periodu ispumpavati vodu iz podruma i prizemlja objekata u koje je prodrla voda tijekom poplave.

Na oštećenom nasipu na Savi, na crpnoj stanici Topolovac, tokom noći je zaustavljeno curenje vode, vrećama sa zemljom i pijeskom i nasipanjem velikih količina zemlje i kamena, a urađen je i kontra nasip.

U tijeku su radovi na ojačavanju ovog nasipa, na kojima je angažirano 40 ljudi, a od građevinskih strojeva dozer i dva bagera te dva kamiona.

U bijeljinskoj kasarni "trenutno je smješteno 20 evakuiranih osoba, a uspostavljen je jedan punkt na kojem je spasilačka ekipa sa vozilom Oružanih snaga BiH, jednim sanitetskim, jednim teretnim vozilom i čamcem pružala pomoć ugroženom stanovništvu.
(fena)