Obuka trenera izbornih povjerenstava u Mostaru i još četiri grada

Izborno povjerenstvo trening
SIP BiH

U okviru zajedničkog projekta Vijeća Europe i Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH pod nazivom 'Trening trenera izbornih povjerenstava' u Sarajevu danas završava trodnevna obuka, a nastavit će se u još pet gadova i to Teslić, Banja Luka, Brčko, Mostar i Zenica.

Vijeće Europe ovu aktivnost realizira u okviru svog projekta 'Podrška jačanju integriteta i inkluzivnosti izbornog procesa', a konkretna obuka će rezultirati uvećanju fonda visokostručnih kadrova odnosno trenera izborne administracije u BiH i to prije svega biračkih odbora.

Osim članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Ahmeta Šantića i Vlade Rogića kao predavača, obuci oko 40 sudionika u Sarajevu prisustvovao je i aktivno sudjelovao i Pavo Radoš, zamjenik Glavnog tužitelja Brčko Distrikta BiH. Radoš je govorio na temu 'Prekršajne i krivične odgovornosti' članova biračkih odbora u izbornom procesu.

Središnje izborno povjerenstvo BiH se i ovom prilikom zahvaljuje Vijeću Europe na dugogodišnjoj suradnji i potpori u radu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koja se ogleda u svim raspoloživim aspektima i modalitetima, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.