OBRNUTI SMJER Njemački bračni par s četvero djece doselio u BiH, prvo su napravili kuću, a sad kupili i motel

bracni par livno nijemci

Bračni par iz Njemačke s četvero djece doselili su u Golinjevo kod Tomislavgrada a u Livnu kupili motel koji već pruža usluge noćenja.

Zanimljivo je da Suzanne Marielle Goepel i Henry Goepel, Bosnu i Hercegovinu vide kao nebrušeni dijamant za ulaganje u turizam. Djeca pohađaju osnovnu školu u Golinjevu i odlični su učenici. Sve više Nijemaca traži atraktivne lokacije u BiH ne samo za biznis nego i za život, donosi Srećko Stipović.

"Mi smo već dvije i po godine ovdje, sada počinje drugo poglavlje. Već smo ovdje lijepo navikli, djeca idu u školu. Zabavno nam je, veselo, sada počinjemo novi korak s ovim hotelom. Dosta smo uložili i nadamo se da ćemo ohrabriti i druge da dođu ovdje, jer je ova država nebrušeni dijamant. Imamo odlične mogućnosti ovdje za dobre stvari", rekla je Suzanne.

Pored kuće i hotela koje su napravili u BiH, oni planiraju još ulagati.

"Imamo puno planova, vidimo ovdje dosta potencijala. Sve što možemo uraditi za individualne turiste, a kasnije i kao agencija da omogućimo drugim ljudima doseljenja i nastanjivanje ovdje. Pomoći u pronalasku posla, kupiti nekretnine, i cijeli proces dolaska od Njemačke do ovdje. Želimo poduprijeti tu ideju i nadamo se povratku pojedinaca i doseljenja novih stanovnika. To nam je vrlo važno", rekla je Suzanne.

Suzanne kaže kako je ova regija prelijepa.

Jednoj obitelji smo pomogli da ovdje dođe, drugoj da kupe kuću. Samim tim što ovdje živimo upoznamo dosta ljudi, pa nam onda oni sami prilaze i kažu: “Imamo nešto za vas ako ste zainteresirani.”

Nas pokreće ideja doprinosa i investiranja u ovoj zemlji, vrlo jednostavno jer je ovdje puno manje opterećen prostor u odnosu na Njemačku. To je dobro došlo za malog poduzetnika, rekao je Suannen muž Henry.

Kazao je i da su se odlučili za BiH jer su ovdje ispunjeni i sa ljudima se odlično slažu.

Više pogledajte OVDJE