Obraćanje Daria Kordića javnosti

Uposebnom ozračju dana sjećanja na Svetu žrtvu Vukovara i Škabrnje i časnu obljetnicu utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, u ime svih vas pohodiše me jedan od utemeljitelja i voditelja kako stare, tako i nove naše uzorne mrežne stranice Luka s ocem Jurom i stricem Mariom iz ugledne međugorske obitelji Vasilj. To bi prigoda da vam svima ponaosob iz srca i duše zaželim obilje Božjeg blagoslova i milosrđa. Dragi Luka simbolizira mladi naraštaj hrvatskoga naroda punog, žara i zanosa koji nadasve ljubi Svemogućeg Boga, Hrvatsku Domovinu i obitelj i promiče istinske kršćanske vrijednosti: ljubav, vjeru, mir, solidarnost, sebedarje, dobrotu, plemenitost, dostojanstvo i pravednost. Naši ljubljeni hrvatski branitelji imaju osobito mjesto u čistim, nevinim srcima naše hrvatske mladeži. Presretan sam i neizmjerno Bogu zahvalan što Hrvatska i Herceg-Bosna, pouzdajući se u Božju providnost, mogu očekivati posvemašnji napredak i boljitak s ovom našom blagoslovljenom hrvatskom mladeži. Skrušeno molim Svemogućeg Boga da naše mlade Hrvatice i Hrvati, ljubeći iznad svega Krista, doista budu sol zemlji i svjetlo svijetu.

Sveukupni hrvatski narod, domovinska i iseljena Hrvatska svim svojim bićem kroče u dostojnoj tišini i molitvi Svetim Vukovarskim tlom na kojem tisuće naše hrvatske braće i sestara darovaše živote da bi uskrsnula Hrvatska živjela vječno. Naši najmiliji hrvatski sveci mučenici iz Vukovara i danas su naši najbolji zaštitnici i čuvari, istinska Kristova anđeoska vojska koja trajno bdi i čuva Lijepu našu.

Koje li Božje milosti da Hrvatska zajednica Herceg-Bosna svoje ponosno življenje započinje upravo na dan Svete Vukovarske žrtve, što je samo još jedan istinski znak Božje blizine Hrvatima u Bosni i Hercegovini, koju naša blažena hrvatska kraljica Katarina Kosača-Kotromanić darova Svetom Ocu Papi na stalno čuvanje. Preživjesmo Božjom milošću osmanlijsko zatiranje, nakon olujnog pohoda Eugena Savojskog bijasmo svedeni na ostatke ostataka. Prinesosmo goleme žrtve u oba svjetska i nedavno u Domovinskom ratu. Popis pučanstva, Bogu hvala, pokaza da nas još ima unatoč pokušajima uništenja. Da nas je Hrvata u BiH i višestruko više to nam ne daje sigurnost. Samo uporno biti na Kristovom putu, nasljedovati Krista je naše jedino jamstvo. Samo u Kristu je naša pobjeda, svekoliki preporod i blagoslovljena budućnost.
U ozračju skorog blagdana Krista Kralja neka naše sve želje i molitve budu usmjerene za Kraljevstvom Nebeskim, a sve ostalo će nam se nadodati. Zna naš najljubljeniji Nebeski Otac što nam sve treba i na ovom od Stvoritelja darovanom svijetu.
Primiče se i moj 17. Advent u uzništvu za kojeg žarko želim da ga svi dočekamo pripravljenih, čistih srca za rođenje malenog djetešca Isusa. Neizmjerno sam Bogu zahvalan što kroz ovo blaženo uzništvo spoznah kako ni jedan maleni svakodnevni korak ne mogu napraviti bez pomoći našeg Spasitelja. Bog me očinski strpljivo vodio kroz jedinstvenu Kristovu školu u kojoj me brusi, čisti i usavršuje dovodeći me do sladostrasnih trenutaka u kojima mogu radosno uskliknuti sa svetim Pavlom: ''Živim, ali ne živim više ja, nego Krist živi u meni!''. Ne bojmo se brojnih poteškoća, kušnja, boli! Samo vjerujmo! Neka ljubav Božja plamti u našim srcima!

Molimo za svetu katoličku Crkvu na čelu s Papom Franjom i naše mile hrvatske duhovne pastire: kardinale, biskupe, svečenike i časne sestre, kojima najsrdačnije zahvaljujem na ustrajnom potpori i molitvama. Hvala, hvala nebrojenim tisućama hrvatskih majki, očeva i djece za sve skrušene molitve zahvaljujući kojima svi mi hrvatski uznici u domovini i inozemstvu imamo obilje Božje snage. Neka sve vas prati najnježniji majčinski zagovor Kraljice Hrvata, Međugorske Gospe, svetog Josipa i svetog Ilije-zaštitnike Hrvatske i BiH i svih hrvatskih svetaca, blaženika i sluga Božjih. Mir vam i radost u Gospodinu svima!
Sve vas ljubi i Svevišnjem prikazuje uvijek vaš brat i prijatelj Dario Kordić.

Preneseno sa facebook stranice Dario Kordić