Dario Kordić u Studencima

kordić
Naime, koncem prošle godine preko šest stotina vjernika potpisalo je čestitku za Božić i potporu Kordiću da izdrži teške zatvorske dane što se Kordića veoma dojmilo. Nakon susreta sa studenačkim župnikom za Uskrs, obećao je da će kad iziđe posjetiti Studenci, a to je učinio ove nedjelje.

S Kordićem i suprugom doputovao je i general Ljubo Ćesić-Rojs, a svetoj misi nazočio je načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić sa suradnicima, dok su se čelnici općine Ljubuški ispričali za nedolazak jer su bili na godišnjici u Uskoplju.

Misno slavlje predvodio je studenački župnik don Ivo Šutalo u koncelebraciji četvorice svećenika, pjevao je župni zbor „Vrelo života", a da svečanost bude i veća kršteno je i jedno novorođeno dijete.

Nakon što je završila sveta misa o zatvorskim danima govorio je Dario Kordić, pun optimizma i pouzdanja u Boga, želeći prenijeti optimizam i na puk i ohrabriti ga u ovim teškim danima.

U župnom dvorištu igrala se trusa, HKUD Studenčica plesala je Linđu, gangali su Prćevčani, a lijepo je pjevala i novoosnovana skupina studenačkih bećara.

Kordić i Rojs su se slikali sa svima koji su htjeli pa se druženje odužilo, a u župnom pastoralnom centru za uzvanike i goste priređen je zajednički ručak.

Foto i tekst:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški