OBNOVA VOZNOG PARKA Uprava za neizravno oporezivanje kupuje automobile za 600 tisuća maraka

Automobili parking
Ilustracija

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH obnovit će svoj vozni park s 24 nova vozila za koja će izdvojiti 601.000 KM s PDV-om.

UNO je prošlog tjedna raspisala natječaj za nabavku novih automobila, zainteresirane tvrtke ponude mogu dostavljati do 2. studenog.

„Ukupna procjenjena vrijednost nabavke iznosi 513.675 KM bez PDV-a. Predviđena je nabavka i isporuka 24 službena specijalizirana vozila“, navedeno je u natječajnoj dokumentaciji.

Ovom nabavkom UNO će u prosjeku za svaki automobil platiti 25.000 KM.

U UNO za CAPITAL kažu da, u skladu s pravilnicima, ova institucija ima pravo raspolagati s ukupno 284 službena specijalizirana vozila i šest službenih vozila, uglavnom niže i niže srednje klase, a da trenutno raspolažu sa 254 automobila.

„Kako se uglavnom radi o vozilima prosječne starosti od 15 godina s velikom kilometražom te znatnom amortizacijom, a što je sve posljedica poslovnih procesa koji zahtijevaju svakodnevno korištenje vozila kroz terenski rad, to se u skladu sa pravilnicima i odobrenim proračunskim sredstvima pristupilo raspisivanju natječaja za nabavku 24 službena specijalizirana vozila“, kazali su UNO.

Kažu da će se vozila koristiti isključivo za potrebe rada inspektora UNO koji će ih koristiti za rad na terenu u kontrolama kod poreznih obveznika.

„Vozni park UNO je poprilično zastario, a i nedovoljan za nesmetan rad službenika UIO jer inspektori često trebaju iz regionalnih centara ići u kontrole u druge gradove. Pored toga vozila se koriste za potrebe carinske službe širom BiH”, dodaju u UNO.