Obljetnica stravičnog zločina u Križančevu selu: Armija RBiH i mudžahedini ubili 64 Hrvata

križančevo selo, ratni zločini, križančevo selo, Zločin, obljetnica, sud bih, križančevo selo, presuda

U nedjelju, 22. prosinca 2019. godine, prigodno će biti obilježena 26. obljetnica stravičnog zločina u Križančevom selu.

U znak sjećanja na 64 žrtve tog zločina, u nedjelju, 22 prosinca, u 11 sati, bit će služena sveta misa u crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravici. U 12,15 sati formirat će se kolona sjećanja ispred crkve, koja će krenuti prema Spomen obilježju Križančevo selo. U 13 sati sudionici kolone položit će cvijeće i upaliti svijeće ispred Spomen obilježja.

U 14 sati, u Osnovnoj školi “Dubravica”, bit će poslužen vojnički grah za sve nazočne.

Ove godine, Hrvatsko planinarsko društvo “Vitez”, u znak sjećanja na žrtve zločina u Križančevom selu, organizirat će Kolonu sjećanja i nade. Kolona će, simbolično, krenuti iz Nove Bile; okupljanje je pred crkvom – ratnom bolnicom od 6,00 do 6,30 sati.

Nakon blagoslova župnika župe Nova Bila, fra Slavka Petrušića, kolona će krenuti dionicom Nova Bila – Bikići – Spomen obilježje Jardol – Spomen obilježje Krčevine – Dubravica – Križančevo selo.

Planirani dolazak u Dubravicu je u 11 sati, sudjelovanje na svetoj misi, a potom i u koloni, koja će krenuti prema Spomen obilježju. HPD “Vitez” pozvao je sve planinare, kao i ostalo građanstvo, da im se pridruže u ovom pohodu, prenosi Radio Vitez.