FOTO  Objavljena tablica sa nacionalnom strukturom zaposlenih u Upravi za neizravno oporezivanje BiH

Uprava za neizravno oporezivanje
Fena

Uprava za neizravno oporezivanje BiH jedna je od najpoželjnijih institucija u koju bi se željelo zaposliti što više osoba, pa se često na natječajima za posao u ovoj upravi javi stotine kandidata više od traženog broja, piše Raport.

I u raspodjeli 'stranačkog plijena' odnosno rukovodećih pozicija u UNO ova institucija je uvijek ona oko koje se stranke u vlasti najviše 'otimaju' i svaka bi željela vidjeti svoj kadar na čelu Uprave.

Godinama je prvi čovjek UNO BiH bio kadar HDZ-a, a od ove godine SNSD je 'osvojio' ovu instituciju kada je za direktora imenovan Zoran Tegeltija.

Nerijetko su se političari u ovisnosti iz kojeg nacionalnog korpusa dolaze prepucavali zbog nacionalne strukture zaposlenih, pa su i jedni i drugi i treći govorili da je nekog naroda manje u odnosu na ostala dva.

Sada su i poznati službeni podaci o boji krvnih zrnaca zaposlenika UNOBIH, a dostavljeni su kao odgovor na pitanje zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aide Baručije.

Uprava za neizravno oporezivanje

Od ukupno 2.335 zaposlenih u UNO, ova uprava navodi da su njih 877 Bošnjaci, Srba je 813, Hrvata 464, a zaposlenih u UNO koji se izjašnjavaju kao ostali je osam.

S obzirom na to da su iz UNO naveli da za osobe zaposlene na određeno vrijeme ne vode evidencije o nacionalnoj pripadnosti, a takvih je 173, za njih nisu dostavljeni podaci.

Iz UNO su naveli i da je tijeku realizacija Pravilnika o unutarnjoj organizaciji koji je stupio na snagu u lipnju mjesecu ove godine, a s kojim je predviđeno da UNOBiH ima 3.319 radnih mjesta, što znači da će u toj instituciji biti zaposleno još 984 radnika.

U galeriji pogledajte i tabelarni prikaz nacionalne strukture zaposlenih u Glavnom uredu UNOBiH, te u Regionalnim uredima UNOBiH u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru i Tuzli.