OBITELJ ŽALOVALA Pogrešnu ženu dovezli u Hercegovinu i zakopali, sad će je eshumirati

koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Zagrebački odvjetnik koji je do jučer mislio da mu je teta mrtva: "Bio je šok, mislio sam da sanjam. Neću nikoga tužiti, greške se događaju" 

Zagrebački odvjetnik Tomislav Zorić nećak je žene za koju je do jučer mislilo da je mrtva. Riječ je o ženi čiji je identitet zamijenjen u splitskom KBC-u, piše Dnevnik.hr.

"Sinoć su mi se javili zamjenik ravnatelja bolnice i ministar Beroš. Ministar je bio dosta ljut, ali shvaćamo da se događaju greške. Nakon prvobitnog šoka bilo mi je lakše. Bože me oprosti, obitelji koja je slušala dijagnozu moje tetke gotovo mjesec dana sigurno je teško. Teta Iva sada je u bolnici na Križinama", kaže Tomislav Zorić, zagrebački odvjetnik koji je sve do jučer žalovao za svojom tetom.

Sve do jučer Zorić je žalovao za svojom tetom Ivom, za koju su mu javili da je preminula u splitskom KBC-u. A onda preokret. Njegova je teta živa, a preminula je druga žena koja je u KBC zaprimljena isti dan i greškom im je zamijenjen identitet.

"U ponedjeljak ujutro javljeno mi je da je umrla. Budući da nisam mogao iz Zagreba u Hercegovinu, organiziran je sprovod tamo. Nisam bio prisutan jer zbog mjera sigurnosti nisam mogao prijeći granicu ni napuštati Zagreb. Nije bila normalna situacija. Nije ni sad. Jučer je prvo bio šok, nevjerica. Mislio sam da sanjam", ispričao je Zorić za 24 sata.

Sada slijedi ekshumacija preminule žene, što će ići službenim putem. Zorić kaže da neće tužiti ni bolnicu ni Ministarstvo. "Izvanredne su okolnosti i mi se tako moramo ponašati. Zdravstvenim radnicima je najteže, greške se događaju. Ne zamjeram nikome, tamo je u nekoliko dana došlo puno starih ljudi, s demencijom. Mi možemo biti ljuti, a kad se čovjek malo ohladi i razmisli, hvala Bogu da nismo u Italiji ili Španjolskoj", rekao je Zorić za 24 sata.