VIDEO  Obišli smo Vlašić. Donosimo vam cijene smještaja u samom centru, ali i hrane i pića

Vlašić
Ilustracija/Hercegovina.info

Ljubitelji snijega i zimskih sportova u Bosni i Hercegovini posljednjih dana ipak su došli na svoje. Na većini planina skijališta otvaraju svoja vrata. Tako će u subotu sezona skijanja početi na Vlašiću. Vrijeme je idealno, pa i sve veći broj posjetitelja ovih dana stiže na ovo poznato zimsko odredište. Možemo slobodno reći kako se radi o destinaciji koja nije pretjerano skupa za domaće turiste pa ju stoga brojni odabiru za svoj odmor, a u to smo se danas i sami uvjerili.

Vlašić

Smještajni kapaciteti su popunjeni. Provjerili smo cijenu od jednom od apartmana. Za četiri dana boravka u apartmanu za pet osoba u samom centru izdvojit ćete 300 eura, odnosno 60 eura po osobi za četiri dana, što bi značilo da je jedno noćenje za jednu osobu 15 eura, a što je itekako pristupačno, posebice za naš standard. 

Vlašić

Kada je riječ o cijenama karata ta ski staze ona cjelodnevna iznosi 32, a poludnevna 25 KM. Noćno skijanje moguće je od srijede do subote, a karta iznosi također 25 KM.

Vlašić

Kada je riječ o cijenama hrane i pića one su dosta pristupačne. 

Za jednu kavu izdvojit ćete 3 KM. Sokovi se uglavnom prodaju po cijeni od 4 KM, od onih običnih, pa do cijeđene limunade. Ugrijati se možete toplim čajem za 3 KM ili možda kuhanim vinom čija je cijena 6 KM.

Vlašić

Kada su u pitanju jela i ona su dosta pristupačna, barem ona u 'Vlašićkoj konobi' koju smo posjetili. Veliki je izbor domaćih gotovih jela. Tako se sarma i grah mogu dobiti za 9 KM. "Pojačani" grah s kobasicom je 10 KM, dok se gulaši kreću uglavnom oko 12 KM. Kada su u pitanju u BiH omiljeni ćevapi, za one male, odnosno "školske" potrebno je izdvojiti 6 KM, a za veću porciju od deset ćevapa 12 KM. Roštiljska kobasica iznosi 8 KM, a pljeskavica 12 KM. Za teleće pečenje izdvojit ćete 18 KM.  

Vlašić

Usporedbe radi, na Olimpijskom centru Jahorina cijena kave ide i do 6 KM, a pivo se čak plaća i po 8 KM. Cijena cjelodnevne skijaške karte je gotovo tri puta skuplja nego na Vlašiću i iznosi 86 KM u samoj špici sezone. Izvan špice ona je nešto jeftinija i iznosi 79 KM.

Vlašić

Na Bjelašnici dnevna skijaška karta iznosi 47 KM.

Sve u svemu možemo reći kako je Vlašić jako pristupačna skijaška destinacija u kojoj se može provesti lijep i aktivan odmor.

Na Kupresu također sezona počinje u subotu

Osim na Vlašiću, u subotu skijaška sezona počinje i na Kupresu. Tamo su uz prirodni snijeg svoje odradili i topovi, pa će ljubitelji ovog skijališta od 13. siječnja konačno doći na svoje. 

Vlašić

Od ove sezone Kupres ima četiri skijaške staze. Naime, ovo ljeto su odrađene još dvije dodatne staze, odnosno 4,5 kilometra cjevovoda za umjetno zasnježavanje i 60 hidrantnih mjesta gdje se prikopčaju topovi. Time je zatvoren jedan krug gdje je kompletno skijalište pod umjetnim zasnježavanjem, odnosno četiri staze ukupne dužine 13 kilometara.

Dnevna karta za odrasle je 40 KM, a za djecu 28 KM. Kada je riječ o poludnevnim one su 28,50 KM za odrasle i 23,50 za djecu. 

Što se pak tiče Blidinja, skijaška sezona još uvijek nije otvorena s obzirom na to da ovo omiljeno hercegovačko skijalište ovisi o prirodnom snijegu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.