OBILNE PADALINE Civilna zaštita Mostara upozorava na mogućnost bujičnih poplava

Mostar kiša
hercegovina.info

Služba civilne zaštite Mostar pozvala je mjerodavne službe na pojačan nadzor te poduzimanje preventivnih mjera zbog mogućih bujičnih poplava u sljedeća dva dana. 

Kako se navodi u obavijesti Federalnog hidrometeorološkog zavoda, 3. i 4. studenog na području slivova Neretve i Cetine očekuju se obilne padaline, lokalno jakog intenziteta, što može dovesti do pojave bujičnih poplava. 

"Trenutno stanje vodotoka na području Grada Mostara je stabilno i isto je pod stalnim praćenjem, a u slučaju pogoršanja stanja ili eventualnih prijetnji od poplava po stanovništvo i materijalna dobra blagovremeno ćemo vas obavijestiti", naveli su iz Civilne zaštite. 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je naračasto upozorenje za područje cijele BiH zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih, udara vjetra. Osim toga, postoji mogućnost i intenzivnijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Udari vjetra očekuju se do 15 sati. Meteoalarm za padaline izdan je za treći studeni uglavnom, prije podne i sredinom dana.

Iz FHMZ-a napominju da su očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko/iznad 90 km/h. Očekivana količina padalina, u navedenim područjima za koja je izdano upozorenje prognozira se između 30 i 50, lokalno do 70 l/m2.