Obilježena 24. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila na Stipića livadi

Obilježena 24. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila na Stipića livadi
...danas je obilježena 24. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila koje su na današnji dan 1993. mučki pogubili pripadnici Armije BiH.
U spomen na stradale, danas je služena Sveta misa zadušnica na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Polaganjem vjenca i paljenjem svijeća počast stradalima na Stipića livadi, odalo je i izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a, izaslanstvo je predvodio predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović.
Svetu misu za nevine hrvatske žrtve predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.
Stipića livada, mjesto iznad Doljana, općina Jablanica, mjesto je na kojemu je u jutro 28. srpnja 1993. počinjen zločin nad 33 hrvatskih vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici Armije BiH.
Svi preživjeli stanovnici sela njih preko 200 uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu gdje su bili zatočeni do 01. ožujka 1994. kada su razmijenjeni.
Nažalost, ni danas još nije rasvijetljen pokolj sa Stipića livade.