Obavjest i javni poziv za osobe sa invaliditetom - projekat I ja mogu biti farmer

jesen, zdravlje, plastične vrećice, povrće, vijek trajanja, djeca, povrće, učenje, voće, povrće, hladnjak, hormon ethrel, voće i povrće, izbjeljivanje, zubi, voće i povrće, voće, voće i povrće, Svježe voće, pesticidi, voće i povrće, hidratizacija, voda, voće i povrće, zimnica, kvaliteta voća i povrća, c vitamin, spravljanje zimnice, kancerogene tvari, teški metali, zagađenost, voće i povrće, povrće, ishrana, način ishrane, pravilna ishrana, dijeta, namirnice, svaki dan, pesticidi, voće i povrće, pranje, sezonske namirnice, nesezonska hrana, osobe s invaliditetom, farmeri, voće, povrće, životni vijek, istraživanje, voće i povrće, pranje, voće i povrće, pranje, zdravlje, voće i povrće, svježina
Poziv je namjenjen za sve osobe sa invaliditetom sa područja Kantona Sarajevo i grada Mostara, bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta.

Namjera nam je da omogućimo osobama sa invaliditetom da nauče tehniku urbanog vrtlarstva, omogućilo veći stepen nezavisnosti, samopouzdanja i socializacije, te mogućnost generisanja zarade. Radionice će uključivati teoretski i praktični dio prilagođen svakom korisniku.

U okviru projekta, organizovaće se tri tematske edukacije. Edukacije su predviđene za 48 korisnika podijeljeno u 4 grupe sa područja Kantona Sarajevo i grada Mostara.

Teme koje ćemo obraditi:

1. Uzgoj povrća i gljiva 2. Uzgoj voća 3. Uzgoj ljekobilja

Po završenim edukacijama, korisnicima će biti dodjeljen i sadni materijal i ostale potrebštine, kako bi svaki korisnik dobio priliku da uspostavi vlastiti mali vrt u svom domu (balkonu, vrtu, organizaciji i sl.).

Edukacije će se održati u periodu od tri mjeseca (septembar - novembar 2016), na imanju Udruženja građana „Nešto Više". Imanje se nalazi u neposrednoj blizini Mostara u mjestu Humilišani.

Potrebno je naglasiti da je imanje Udruženja građana „Nešto Više" prilagođeno osobama sa invaliditetom, posebno korisnicima kolica (wc, staze, objekti ..). U toku trajanja edukacija svaka grupa će imati organiziran prevoz od kuće do imanja i nazad te obezbijeđenu hranu i piće.

Cijeli tekst poziva i obrazac za prijavu možete preuzeti iz priloga, ili preuzeti ovdje:

Poziv: http://www.nestovise.org/bs/vijesti/832-javni-poziv-za-izbor-korisnika-projekta.html

Prijava: http://www.nestovise.org/prijavafarmer.docx

Više o Udruženju i Farmi pogledajte u brošuri na: https://issuu.com/nestovise/docs/nv_brosura, na našoj web stranici :ihttp://www.nestovise.org/, na facebook stranici https://www.facebook.com/nestovise ili u kratkom filmu o farmi:https://www.facebook.com/nestovise/videos/1225399594155283/