NOVO UPOZORENJE Nakon prijedloga HDZ-ovog zastupnika oglasilo se američko veleposlanstvo

Predrag Kožul , Martina Mlinarević - Sopta

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasilo se danas povodom inicijative zastupnika HDZ-a BiH Predraga Kožula koji je jučer iznio prijedlog izmjena Zakona o financiranju institucija BiH kojim bi se omogućila isplata plaća zaposlenima u institucijama na državnoj razini u gotovini. 

Ovakve izmjene koje su slične izmjenama i dopunama Zakona o radu RS, koje je Narodna skupština RS usvojila 18. travnja, predstavljaju očigledno nastojanje da se izbjegne provedba sankcija, stav je Veleposlanstva, prenosi Fena.

''Kao što je vršitelj dužnosti pomoćnika ministra financija SAD Morris istaknula tijekom svog posjeta u ožujku, Sjedinjene Države pomno prate takve aktivnosti. Podrška ovakvim aktivnostima i sankcioniranim subjektima povlači za sobom potencijalne posljedice. Sjedinjene Države će koristiti sve raspoložive provedbene mehanizme za podršku režimu sankcija SAD-a i prevenciju koruptivnih, destabilizirajućih ili antidejtonskih aktivnosti'', navodi se u objavi Veleposlanstva SAD-a.