NOVO ČAŠĆENJE U PARLAMENTU BiH Potrebne su im tri posebne limuzine od 300.000 KM

limuzina,parlamentarna skupština bih,službena vozila
Žurnal

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine odlučila se počastiti s tri nove metalik crne limuzine, a za to su spremni izdvojiti gotovo 300.000 maraka.

Tražili su da vozilo ima pogon na četiri kotača, da snaga motora bude najmanje 145 kilovata, a mjenjač automatski, piše Capital.ba.

Također je potrebno da automobil ima grijana prednja i stražnja sjedala, stražnju parking kameru, tempomat, zračne zavjese za putnike sprijeda i straga s prednjim bočnim zračnim jastucima, kao i kožni upravljač s komandama za radio, telefon i putno računalo.

Također je istaknuto da stražnja bočna stakla i stražnje staklo moraju biti zatamnjeni, te da automobili moraju imati oslonac za leđa na prednjim sjedalima, na vozačevo električno podešavanje.

Podsjetimo, CAPITAL je ranije objavio da su u prvih pet mjeseci ove godine institucije potrošile deset milijuna maraka na nabavku automobila, u čemu svakako prednjače Predsjedništvo BiH koje je za limuzinu izdvojilo čak 318.357 KM i predsjednik Republike Srpske koji je za luksuzni Mercedes odlučio potrošiti 311.103 marke.

Iako je BiH opterećena javnim dugom od 12,7 milijardi KM, od čega na Republiku Srpsku otpada 6,2 milijarde maraka, najniža mirovina u Republici Srpskoj iznosi 275 KM, to domaće dužnosnike ne sprječava da se svaki drugi dan oglašavaju kako im treba nova, luksuznija limuzina.