NOVITET NA ULICAMA Mostar parking kreće sa postavljanjem stubića

parking

 JP „Mostar Parking“ d.o.o. najavio je na svojim stranicama postavljanje stupića na površinama na kojima nije dozvoljeno parkiranje.

"Dostupnost parking mjesta na jako frekventnim lokacijama, gdje građani obavljaju administrativne potrebe su u znatnoj mjeri poboljšana", tvrde iz ove tvrtke.

"Veliki broj korisnika javnih površina, koje su prema Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara namjenjene za parkiranje vozila se pridržava zakonskih propisa, ali je još uvijek dosta nesavjesnih vozača koji i dalje parkiraju na površinama na kojima nije dozvoljeno parkiranje vozila kao što su prometni otočići, područja neposredno prije i poslije pješačkih prijelaza, trotoari, zelene površine, vatrogasni prolazi i sl." priopćili su iz ove tvrtke.

"Mostar Parking je nabavio prometne stubiće – fizičke prepreke (barijere) te će vršiti postavljanje istih na onim mjestima koje su zakonskim propisima definirane kao zone/mjesta na kojima je zabranjeno zaustavljati i parkirati vozila. To je u prvom redu definirao Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini (“Službeni glasnik Bosne i Hercegovine”, br. 6/2006, 75/2006 – ispr, 44/2007, 84/2009, 48/2010, 48/2010 – dr. zakon, 18/2013, 8/2017, 89/2017 i 9/2018) u poglavlju XI. Zaustavljanje i parkiranje.

Postavljanje stubića kreće u narednom tjednu i vršiti će se na području Grada Mostara sukladno Elaboratu i Rješenju Odjela za Urbanizam Grada Mostara, u kojemu su definirane lokacije i tehničke specifikacije stubića – fizičkih prepreka (barijera) za ograničenje/usmjeravanje prometa. Dimenzije stubića su 80 x 6 cm (visina x širina)" objavljeno je na stranicama Mostar parkinga.