"Novinari pišu dopise inspekciji, građani se bore na Facebooku, a mi ovdje o nečem trećem"

Gradsko vijeće Grad Mostar
hercegovina.info

Nakon što smo uputili dva zahtjeva za postupanje gradskoj inspekciji, koja je u Malom Polju zaustavila ilegalnu gradnju, a čeka se postupanje na parceli kćerke vlasnika HP Investinga, neki vijećnici smatraju da su to stvari o kojima žurno treba govoriti, a ne ih odlagati u programu rada. 

“Čega se god dotaknemo sve je za izvanrednu – tematsku sjednicu. I komunala, i javna poduzeća, gradske službe, apsolutno je sve u problemima, i sve je za zasebne sjednice. Ja sam mislio da tematska sjednica ne mora biti u programu rada Vijeća, da može biti izvanredna tematska sjednica. Ako mora onda bi ja predlagao šest-sedam sjednica, iz razloga što mi živimo te probleme, a ovdje ih nitko ne spominje. Dok imamo građane koji preko Facebooka zaustavljaju divlju gradnju, ili na Jugu i Jugoistoku gdje novinari pišu dopise inspekciji, mi pričamo o nekim ovdje stvarima, ne znam više ni o čemu”, kazao je vijećnik Ibro Husnić.  Kazao je da ne zna ima li inspekcija uvjete za rad, no dodao da je jasno da uopće ne funkcionira. “Ona je ta koja bi u prvom mahu riješila problem divlje gradnje”, kazao je, između ostalog Husnić.

Trenutačno je u tijeku stanka, a treća sjednica se nastavlja u 13.30. Slijedi i prijedlog imenovanja glavne savjetnice Radmile Komadina, što podržavaju samo HDZ i SDA, dok su ostale stranke stajališta da se zadnjih 10 godina nije baš pokazala.