NOVI UŽAS OKO TUZLE Žena nađena polugola i zavezana u šumi, druga nestala

Lukavac nestale žene

Mještani sela Tumare na Ozrenu, koje pripada općini Lukavac u BiH, u strahu su nakon što je u srijedu pronađena mještanka (50) svezana i polugola u šumi. Riječ je o zabačenom selu, u kojemu mahom žive povratnici. Slučaj je upalio alarme jer potraga za drugom starijom mještankom Jovankom Đurić, koja je nestala 30. srpnja, još traje bez konkretnih rezultata.

Kako je za N1 rekao načelnik općine Lukavac Edin Delić, na slučaju nestale Jovanke Đurić intenzivno se radi. S obzirom na to da nije bilo nikakvih informacija, istraga se vodila u više smjerova. U kući je živjela sama, kaže, pa se sumnjalo ili da je sama napustila dom ili se dogodilo nešto loše. Delić tvrdi da su nakon određenog vremena inzistirali da se na ovom slučaju radi kao potencijalnom ubojstvu.

"Kada se dogodio prvi nestanak, razgovarali smo s obitelji i trudili se da ne eskalira sve u medije, pogotovo nakon situacije koje su se događale, ali nakon ovoga događaja jučer, to je bilo nemoguće. U strahu su, i mi smo zabrinuti. Surađujemo i s općinom Petrovac, koja je granična tu s nama. Svi su uznemireni. Tu je federalni ministar, a tužiteljstvo i policija sudjeluju s povećanim kapacitetima u potrazi za nestalom", rekao je Delić.

Napadač ušao kroz prozor

Naveo je kako je žena koja je pronađena medicinski zbrinuta, a napadač je ušao kroz prozor. Općinski načelnik kaže kako im je stalo da vrate osjećaj sigurnosti.

Predsjednik tumarske mjesne zajednice Ljubiša Mijatović je rekao za Srnu kako su dva povratnika već napustila selo zbog straha.

Gordana Babić, kćer nestale Jovanke, rekla je kako dosadašnje potrage nisu dale rezultate. "Ništa nemamo. Gorske službe radile su desetak dana. Danas u potragu idu jedni, sutra drugi, sve je na dobrovoljnoj bazi", rekla je Babić. Tijana Babić, unuka nestale, rekla je da je Jovanka sitnije građe, visoka između 150 do 155 centimetara, teška oko 50 kilograma.