VIDEO  NOVI TALIBANI – STARE METODE Snimak likvidacije afganistanskog generala potresa svijet

Afganistan, talibani

Otkako su munjevitom brzinom zauzeli Afganistan, talibani su krenuli u ofenzivu. Inzistirajući da su nova organizacija despotskih džihadista od prije 20 godina, koji su brutalno ugnjetavali žene i udruživali se s teroristima Al Kaide, ovaj novi "taliban 2.0", uvjeren je svijet, sada će poštivati ​​slobodu, jednakost i osnovnu humanost, piše Dailymail.

No, te su laži sada razotkrivene, a novi vladari Afganistana dokazali su izvan svake sumnje da su jednako krvoločni i tiranski kao i njihovi ekvivalenti od prije dva desetljeća.

Grupa za ljudska prava Amnesty International otkrila je da su talibanski borci masakrirali devet muškaraca iz etničke Hazare nakon što su prošlog mjeseca preuzeli kontrolu nad pokrajinom Ghazni, a očevici su iznevjerili strašna izvješća o ubojstvima.

Šest muškaraca je ustrijeljeno, a troje mučeno do smrti, uključujući jednog čovjeka koji je zadavljen vlastitim šalom i kojem su odrezani mišići ruke tijekom zločina, koji se dogodio između 4. i 6. srpnja u selu Mundarakht, okrug Malistan, otkrila je grupa.

Unatoč tvrdnjama organizacije da se neće osvećivati ​​onima koji su se borili protiv njihove tiranije, jednog šefa regionalne policije koji se suprotstavio njima hladnokrvno je pogubila džihadistička skupina, kažu izvješća.

Šokantni video snimci koji kruže internetom prikazuju lik generala Hadži Mullaha Achakzaija, šefa pokrajine Badghis u blizini Herata, koji je klečeći, vezan lisicama i vezanih očiju, ubijen u rafalnoj paljbi.

Izvijestili su da su talibani uhitili zapovjednika nakon što su krajem prošlog tjedna zauzeli područje, blizu granice s Turkmenistanom, u svom naletu.

Uznemirujući isječak ponovno je tvitovala bivša novinarka BBC-ja iz Perzije Nasrin Nawa nakon što se pojavila na feedu očigledne grupe otpora talibanima pod imenom @PanjshirProvince.

General Achakzai, u svojim ranim 60-im, bio je priznati neprijatelj talibana i poznat kao iskusan borac u dugotrajnom sukobu između grupe i snaga afganistanske civilne vlade, koji je pao tijekom vikenda.

Prema izvješćima, privedeni su i guverner i šef policije provincije Laghman blizu Jalalabada u istočnom Afganistanu, o čijoj će sudbini odlučiti visoko zapovjedništvo Talibana.

Brutalno pogubljenje uslijedilo je nakon brojnih izvješća da su talibanske patrole prolazile od vrata do vrata u nekim područjima i pritvarale muškarce u borbenim godinama.

I dok su talibanski militanti tražili novinara za njemačku televiziju Deutsche Welle, prema lokalnim izvješćima, ustrijeljen je jedan od članova novinarske obitelji.

Sada džihadisti pojačavaju lov na one koji su se usudili surađivati ​​s snagama Velike Britanije, SAD -a i NATO -a u Afganistanu, otkriva povjerljivo izvješće UN -u. Džihadisti od vrata do vrata prijete rodbini državnih službenika, tumača i drugog konzularnog osoblja, dok drugi militanti čak zaustavljaju ljude ispred zračne luke Kabul.