NOVI SKOK Povećana najniža mirovina u Federaciji, isplata počinje početkom lipnja

umirovljenici, mirovine, mirovine, umirovljenici, Hrvatska, mirovina, umirovljenici, FBIH, najniža mirovina, BIH, Federacija BIH, Međunarodni monetarni fond, MMF, Bosna i Hercegovina, plaće, mirovine

Vlada Federacije BiH će revidirati odluku o izvanrednom usklađivanju mirovina, predočeno je to na Izvještajnoj sjednici Skupštine saveza udruge umirovljenika FBiH koja je održana u Sarajevu.

Tako će se ova odluka, odnosno, uvećanje mirovina za 3,9 posto umjesto na primanja u lipnju odnositi na ona svibnju, čija će isplata početi početkom sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, Vlada FBiH u prethodnom sazivu na čelu s Fadilom Novalićem je odluku o izanrednom usklađivanju donijela na sjednici od 27. travnja, a kako su naveli, to su učinili sukladno članku 80. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

"Vlada Federacije BiH je odlučila da se izvrši izvanredno usklađivanje mirovina od 3,9 posto, odnosno da se mirovine uvećaju za ovaj postotak, počevši od mirovine za lipanj 2023. godine", naveli su tada iz Vlade FBiH.

Revidiranom odlukom tako je donekle ispravljena nepravda prema ovoj populaciji koja čini preko petine stanovništva u FBiH.

Revidiranom odlukom o izvanrednom usklađivanju najniža mirovina koja će biti isplaćena u lipnju iznosit će 538 KM, umjesto, 518 KM.