NOVI PAD CIJENA GORIVA Dizel se u Mostaru može utočiti za 2,36 KM, samo dva grada u Federaciji imaju nižu cijenu

Benzinska crpka
Hercegovina.info

Novi tjedan, novi pad cijena goriva u Bosni i Hercegovini. Nakon što su cijene goriva "išle dolje" prošlog tjedna i novi je vozačima donio ljepše vijesti. Tako se na benzinskim crpkama u Hercegovini dizel može pronaći za 2,36 KM.

On je najjeftiniji u Mostaru gdje ga se po navedenoj cijeni može pronći na četiri benzinske crpke; Salex, Nestro Petrol te dvije Tojaga benzinske crpke. Najniža cijena Super 95 u Mostaru je 2,51 KM na Salex benzinskoj crpki.

Jednaku cijenu dizela od 2,36 možete pronaći i u Konjicu na crpki Garden City hotel.

Dizel u Čapljini je nešto skuplji od Mostara, i može ga se pronaći za 2,41 KM i to na dvije crpke u Gabela Polju; Gaz i G-Petrol. Cijena Super 95 je uglavnom 2,61 KM izuzev Gaz benz, Mališić benz i dvije G-Petrol crpke gdje mu je cijena 2,66 KM.

U Čitluku je najniža cijena dizela 2,41 KM i to na dvije Marinčić benzinske crpke, dok je gornja granica 2,56 KM koju drže Mališić benz, Oil benz i Barbarić benz. Kada je riječ o Super 95 i tu su Marinčić benzinske crpke najpovoljnije s 2,56 dok najvišu cijenu i tu imaju Mališić benz, Oil benz i Barbarić benz, a ona iznosi 2,71 KM.

U Ljubuškom je najniža cijena dizela jednaka onoj u Čapljini te ga se na tri benzinske; K-Benz, HIFA Petrol i Antunović GAS može utočiti za 2,41 KM. Cijena Super 95 se kreće između 2,51 i 2,56 KM.

Najniža cijena dizela u Širokom Brijegu je 2,46 KM (Bagarić i TI-Oil) dok je gornja granica 2,66 KM koliko on iznosi na Vaske benz. TI-Ili i G-Petrol imaju najjeftiniji Super 95 i cijena mu je 2,56 KM, dok je on za 0,20 KM skuplji na Petrol BiH i iznosi 2,76 KM.

Četiri benzinske crpke u Grudama; Grafotisak, dvije Perišić crpke, te Auto Ana svoj dizel prodaju po cijeni od 2,41 KM, dok je na ostalim crpkama on 2,51 KM. Super 95 u Grudama se prodaje po cijeni od 2,66 KM izuzev dvije crpke MINA i TI Oli gdje mu je cijena 2,61 KM.

Što se tiče Posušja tu se najjeftiniji dizel može utočiti za 2,41 KM na TI-Oil i F1 benzinskim crpkama, dok je gornja granica 2,56 KM na HIFA Petrol i Toni benz. Po pitanju Super 95, TI-Oil ima najnižu cijenu od 2,56 KM, dok je on najskuplji na Toni benz po cijeni od 2,66 KM. Ostale crpke prodaju ga po 2,61 KM.

Što se tiče ostatka Federacije, u nekoliko gradova poput Sarajeva i Gračanice i drugih, u kojima se dizel također može pronaći po cijeni od 2,36 KM.

Najniža cijena dizela može se pronaći na jednoj crpki u Tuzli i njih tri u Živinicama gdje mu je cijena 2,31 KM. Sve četiri crpke su IN-VIVO dizajn.

Sve cijene goriva mogu se pronaći na aplikaciji Federalnog ministarstva trgovine kojom smo se i mi poslužili.