NOVI NAPAD NA RUSKINJE U MOSTARU 22-godišnjakinja upoznala mladića na internetu, pa joj u stan 'upale' još četiri osobe

Pljačka u stanu
Ilustracija

Policijskoj postaji Mostar-Centar jučer je prijavljeno da jedna ženska osoba stvara buku i galamu. Prema navodima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, patrola je na mjestu u stubištu zgrade u Franjevačkoj ulici zatekla I. G. (22) iz Rusije.

Djevojka rođena 2002. godine policiji je izjavila kako je na njezina vrata pozvonio 'izvjesni E.' kojeg je upoznala na društvenim mrežama.

Nakon što je otvorila vrata u stan su ušle još četiri muške osobe te istu fizički savladale i oborile na tlo.

Izvršivši premetačinu stana Ruskinji su otuđili bankovne kartice, dvije putovnice i novac, nakon čega su se uputili u nepoznatom smjeru.

Iz MUP-a ističu da na rasvjetljavanju cijelog slučaja rade odjel kriminalističke policije i nadležni tužitelj. Na mjestu događaja je izvršen očevid te su poduzete sve potrebe mjere.

Ovo nije prvi napad na mlade Ruskinje

23-godišnjka ruska državljanka prijavila je u subotu da je opljačkana u centru Mostara.

Još ranije 25. studenoga u 18:45 sati djevojka L. S. (2000.) iz Rusije prijavila je da je opljačkama u iznajmljenom apartmanu u ulici Alice Rizikala.

Prema biltenu Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije nad ženskom osobom je izvršeno razbojništvo od strane pet nepoznatih osoba koje su joj uz prijetnju nožem otuđili veći iznos novca. 

Zanimljivo je da je i ovaj, ali i prošli put pet muškaraca napalo ruske državljanke u iznajmljenim stanovima uz istu metodu. Kao i u studenom, mladići su opet izvršili pljačku te uzeli sve vrijedno od mladih Ruskinja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.