Novi izbori za načelnika Travnika, poništeni izbori u Srebrenici i Doboju

Lokalni izbori
hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 13. (korespodentnoj) sjednici održanoj 21.01.2021. godine donijelo Odluku kojom se poništavaju izbori, održani dana 15.11.2020. godine, u izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i Odluku kojom se poništavaju izbori, održani dana 15.11.2020. godine, na 89 redovitih biračkih mjesta u izbornoj jedinici Doboj za razinu gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj.

Odluku o raspisivanju ponovnih izbora u Srebrenici i Doboju, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će donijeti nakon pravomoćnosti navedenih odluka.

Novi izbori za načelnika u Travniku

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je danas donijelo Odluku kojom se utvrđuje nemogućnost preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik od Peco Mirsada, kandidata političkog subjekta SDA-Stranka demokratske akcije, radi činjenice smrti, a kojem je potvrđen mandat načelnika općine Travnik pravomoćnom Odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

Po pravomoćnosti ove odluke, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik.