NOVE INFORMACIJE U BiH 296 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 12 osoba umrlo

Covid-19
Ilustracija

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 945 uzoraka, od kojih je 227 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama osim Bosansko-podrinjskoj. Do sada je testirano ukupno 125.888 uzoraka, a ovaj virus je potvrđen kod 13.421 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 9.639 pacijenata, a u protekla 24 sati oporavak je zabilježen kod 44 pacijenta. Trenutno je aktivno 3.411 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca i to dva iz Sanskog Mosta, i po jedan iz Gruda, Jajca i Ključa, kao i jedna žena iz Tuzle.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 371, od čega je 244 osoba muškog i 127 osoba ženskog spola, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

U posljednja 24 sata u entitetu Republika Srpska izvršena su testiranja 572 laboratorijska uzorka, a novi virus potvrđen je kod 69 osoba. Radi se o 39 muških i 30 ženskih osoba, od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banje Luke, devet iz Doboje, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvije iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika te po jedna iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kneževa, Kotor Varoši, Mrkonjić-Grada, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o ženama starijih životnih dobi iz Banje Luke (dvije osobe), Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.726 slučajeva koronavirusa, a preminula je ukupno 261 osoba kod koje je potvrđen test na koronavirus.