NOVE CIJENE GORIVA U Hercegovini dizel blizu 3,5 KM, benzin i do 3,11 KM

Gorivo benzinska
Ilustracija

Vozače diljem BiH stigla su nova poskupljenja goriva. Prema podacima aplikacije Federalnog ministarstva trgovine, cijene dizela danas se kreću čak do 3,46 KM. Benzin je nešto jeftiniji, no i za njega se čak mora na pojedinim benzinskim crpkama izdvojiti do 3,11 KM.

U Hercegovini najskuplji dizel plaća se 3,46 KM u Širokom Brijegu na benzinskoj crpki 'Miškić', dok je najjeftiniji onaj na crpki JAM za kojeg je potrebno izdvojiti 3,31 KM. S druge strane 'Miškić' crpka i 'Jozo' benz imaju najjeftiniji benzin koji iznosi 3,31 KM, dok je najskuplji onaj na 'Gudelj' benzinskoj crpki i iznosi 3,11 KM.

U Mostaru se najjeftiniji dizel može pronaći na 'Tojaga' benz i njegova cijena je 3,26 KM dok je na većini ostalih benzinski crpki njegova cijena 3,41 KM. Što se tiče benzina najjeftiniji ima 'Hercegovina promet' od 2,71 KM, dok je za isti na 'Čule' benz i 'Energo petrol' 2,96 KM.

U Čapljini će vozači najpovoljnije proći na 'Gaz' benz u Gabeli gdje je cijena dizela 3,21 KM, a najskuplje na 'Holdini' gdje će izdvojiti 3,41 KM. 'Gaz' benz ima i najjeftiniji benzin po cijeni od 2,71 KM, dok je najskuplji onaj na G-Petrol i iznosi 3,06 KM.

Vozači u Posušju po pitanju dizela najpovoljnije će proći na dvije benzinske crpke u Rakitnu gdje je cijena 3,26 KM, dok je najskuplji dizel na 'Hifa' benzinskoj crpki od 3,41 KM. Kada je riječ o benzinu najjeftiniji za 2,86 KM ima 'Lager' benz, a najskuplji 'Toni' benz po cijeni od 3,06 KM.

Sve benzinske crpke u Grudama imaju istu cijenu dizela i ona je 3,31 KM. Po pitanju benzina gotovo svi drže cijenu od 2, 86 KM, dok 'Hifa' i 'TI Oil' imaju nešto skuplje točenje za 2,96 KM.