FOTO  NOVCA DEFINITIVNO IMA, ALI NE SVIMA Milijuni udrugama i strankama - SDA-u 3 milijunčića, HDZ-u milijunčić manje, i još pogledajte

mirovina, umirovljenica, bogati, milijunaši, majka, mumija , trgovina, Tužiteljstvo BiH, lažni novac, proračun, udruge
PNiels Steeman/Unsplash

9.576 udruga Federacije BiH povuklo je iz proračuna 113,6 milijuna maraka, podatci su Financijsko-informatičke agencije u Federaciji BiH, koje je Akta.ba objavila.

Najvećim dijelom se financiraju iz proračuna sa lokalnih razina, a najviše novca iz proračuna dobivaju političke stranke, sportski klubovi, braniteljske organizacije i vjerske zajednice. 

Kao i svake godine, na vrhu liste nalaze se političke organizacije. Tako je i 2021. godine najviše novca iz proračuna "izvukla" SDA Sarajevo i to preko tri milijuna KM.  Slijedi je FK Velež sa 2,4 milijuna KM, te stranke HDZ BiH sa 2,1 milijun KM i SDP BiH 1,7 milijuna KM.

proračun,udruge

Na listi se u proteklih nekoliko godina pojavljuju uglavnom iste udruge, ali i strana predstavništva. Između ostalih tu su Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska - Predstavništvo TRT u BiH koje je povuklo iz proračuna 909.626 KM, ali i Bosansko-Hercegovačka željeznička javna korporacija osnovana za zajedničku dobrobit Federacije BiH i Republike Srpske kako bi uspostavila institucionaliziranu suradnju među entitetima.

Značajna sredstva dobio je veliki broj braniteljskih udruga i saveza, a za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnoj listi uglavnom dominiraju sportske udruge.