NOVALIĆ NAKON PRESUDE ''Strani režiseri i domaći izvođači doveli su proces do kraja, ali iznijet ću informacije...''

Fadil Novalić
Fena

Nakon što je Apelacijsko vijeće Suda BiH donijelo drugostupanjsku odluku u predmetu "Respiratori", bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić oglasio se na Facebook-u.

''Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja.

Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekt horski prenijeli.

Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekt osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa. Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti'', napisao je Novalić.

Sadržaj se učitava...

Podsjećamo, ovom presudom osuđen je bivši federalni premijer Fadil Novalić na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite na šest, te Fikret Hodžić, vlasnik privatne tvrtke FH "Srebrena malina" na pet godina zatvora. Jelka Miličević pravomoćno je oslobođena.