NOVA ŽRTVA VRŠNJAČKOG NASILJA "Sinu su mi slomili naočale, boji se otići u trgovinu i psihički je slab. Pao je na satu"

Vršnjačko nasilje Tešanj
Avaz

Avaz je razgovarao sa Salihom Talom, ocem učenika koji pohađa Osnovnu Školu „Rešad Kadić“ Džemilić Planjama kod Tešnja, koji tvrdi da je njegovo dijete već godinu dana izloženo vršnjačkom nasilju. Tvrdi da je sve eskaliralo u srijedu 22.11. kada je dijete iz škole došlo s ozljedama glave i slomljenim naočalama pošto je pretrpio nasilje od jednog učenika starijeg razreda.

"Već godinu dana doživljala nasilje od strane jednog učenika koji je peti razred. Moj sin je četvrti razred. Ja sam pokušao riješiti još prošle godine s ocem djeteta koje maltretira moje dijete, ali bez uspjeha. S njim se nije moglo pričati. Išao sam pedagogu i direktoru škole, oni su me saslušali i rekli su da učeniku koji mi maltretira dijete ne mogu smanjiti vladanje, niti ga izbaciti iz škole. Tražio sam da ga puste bar 15 minuta ranije iz škole, ali mi ni to nisu mogli omogućiti. Rekli su mi da ne mogu ništa, jer se nasilje događa izvan dvorišta škole. Moje dijete je slabo i bolesno, ima problema sa srcem i astmu. U srijedu je došao kući blatnjav, polomljenih naočala, s lakšim tjelesnim ozljedama. Bilo je modrica. Prvo sam nazvao pedagogicu, ona me je saslušala i rekla da ne odgovaraju za dijete mimo kruga škole. 

Vršnjačko nasilje Tešanj

Ovo se dogodilo u dvorištu škole. Uputili su me u hitnu pomoć i policiju koja je napravila zapisnik. Zapisnik ću dobiti u utorak. Policija je s njihove strane riješila stvari. Zvao sam i ministarstvo obrazovanja i poslao sam im pismo, slao sam i prije, ali nije bilo pomaka. Prijavio sam i Centru za socijalni rad, ali me od srijede nitko nije nazvao. Bio sam i kod načelnika, na mnoga vrata sam zakucao. Gurkanja u školi ima, ali dijete stalno tuku. 

Vršnjačko nasilje Tešanj

Prošle godine ga je istuklo njih 15. Ja sam pozvao roditelje te djece, odazvali su se i riješili smo to, sem roditelja dječaka koji ga je istukao u srijedu. Sin mi je psihički slab. Ne smije u školu, ne smije u trgovinu. Čak je i pao na satu. Učiteljica je radila sve što je mogla, ali ona se tu najmanje pita", kaže Salih Talo Avaz.

Zbog nemogućnosti da riješi ovaj problem, otac maltretiranog dječaka pozvao je medije sutra u 7.00 sati ispred škole da im se obrati.

Vršnjačko nasilje Tešanj

"Ja sam najavio na Instagramu događaj. Nemam financije za odvjetnike. Pozvao sam i roditelje i sutra ću u 7.00 sati povesti svoje četvero djece da pokušam riješiti ovaj problem", kazao je Talo.