NOVA ZGRADA IDDEEA U BANJOJ LUCI Produženi rokovi za gradnju, troškovi porasli za 23 milijuna maraka

IDDEEA BANJA LUKA
capital.ba

Nova zgrada Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) gradi se u Banjoj Luci od 2011. godine i još se ne zna kada će biti završena.

Kako piše Capital.ba, temelji zarastaju u korov, dok se financijska sredstva za njenu izgradnju povećavaju, a rokovi stalno produžavaju.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine pripremilo je nove izmjene Odluke o odobrenju "Projekta izgradnje objekta Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka i organizacijske jedinice u Banjoj Luci sa parternim uređenjem lokacije".

Nacrtom te odluke u čijem posjedu je Capital.ba rok za izgradnju zgrade koja je prema prvobitnom planu trebala biti okončana 2014. godine ponovo se produžava i sada je rok za završetak radova 2026. godina.

Istom odlukom, povećavaju se i sredstva za izgradnju. Umjesto prvobitnih 16,3 milijuna maraka za izgradnju zgrade na lokaciji u neposrednoj blizini kasarne Trapisti u Banjoj Luci novom odlukom koja bi trebala biti upućena pred Vijeće ministara taj iznos se povećava na čak 39,3 milijuna KM.