Nova tužiteljska imena na funkcijama diljem BiH

otac, nesreća, sutkinja, presuda, Ante Niče, ubojstvo, salmir kaplan, samir kaplan, izbori u BiH, tužiteljstvo, VSTV BiH, Tužiteljstvo ŽZH, prometna nesreća, Bobanova Draga, tužiteljstvo, optužnica, liječenje, Tuzla, kazna, pedofil, bjelovar, zlostavljanje djeteta

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV) BiH imenovalo je danas Jasmina Habula, Lejlu Ašćerić i Ivana Cvitanovića za tužitelje Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu.

Ivan Matešić imenovan je za zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, dok je za tužitelja Federalnog tužiteljstva Federacije BiH izabran Nihad Halilčević. Za suce Općinskog suda u Visokom imenovani su Miralem Dedić, Edvina Karalić i Hana Hajdo-Ferhatović.

Mirela Karović, Maja Jovičić Breko, Jasmina Skopljak, Jovana Vidić, Ana Dragičević i Milislav Đurić imenovani su na poziciju sudaca Općinskog suda u Sarajevu, prenosi Srna.

Na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije imenovani su Darko Soldat, Mladen Jovičić i Stefan Kovačević.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija stupit će na dužnost 11. travnja, priopćeno je iz VSTV-a.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV je uzelo u obzir i kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata kandidata, kao i stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

Pri imenovanju, VSTV primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih i poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.